Veneția deschide festivalul de film. Care sunt soluțiile găsite pentru restricțiile COVID

Veneția deschide festivalul de film. Care sunt soluțiile găsite pentru restricțiile COVID
Cu toate că încă ne aflăm într-o perioadă dificilă, Veneția susține destinderea și starea de bine, așa că va deschide festivalul de film. Organizatorii vor adapta evenimentul conform restricțiilor impuse în pandemie.

Tărâmul romantismului, Veneţia, va găzdui primul festival de film major de când a fost declarată pandemia de coronavirus. Acesta va trebui să se adapteze la circumstanţele neobişnuite, însă organizatorii vor face tot ce le stă în putință să îi încânte pe participanți.

Măștile venețiene înlocuite cu măștile de protecție

Evenimentul cinematografic începe azi, 2 septembrie și se termină pe data de 12 septembrie. Vizionările se vor realiza cu respectarea distanţării fizice între spectatori, iar purtarea măștilor de protecție este obligatorie în spațiile închise.

De obicei, la acest gen de evenimente erau organizate petreceri de deschidere și închidere, dar acestea au fost anulate din cauza circumstanțelor. Prin actualizările aduse se numără și prezentarea unora dintre pelicule prin sisteme de videoconferinţă. 

Covorul roșu „zidit” de strada principală

Covorul roșu va fi separat de strada principală, iar participanții care vor veni fizic la festival nu vor intra în contact cu fanii amatori, nu vor da autografe şi nici nu vor face fotografii.

Din programul festivalului fac parte 63 de filme, dintre care 18 se află în cursa pentru Leul de Aur, 21 vor fi prezentate în afara competiţiei şi 19 sunt desemnate în cadrul secţiunii Orizzonti.

Unul dintre filmele candidate la Leul de Aur, „Nomadland”, de Chloe Zhao, este considerat deja un concurent important si la Oscarurile de anul viitor. In „Nomadland”, Frances McDormand joaca rolul unei femei care pierde tot ce avea in Marea Recesiune si porneste intr-o calatorie prin Vestul Salbatic.

Adelina Pestrițu a aflat că are COVID: „ Îmi este teamă pentru mine și pentru ai mei”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp