Decizia a fost luată după mai multe discuții pe care guvernanții le-au avut cu reprezentanții sindicatelor.
Începând cu data de 1 iulie, valoarea tichetelor de masă se majorează de la 30 de lei la 40 de lei, iar o parte dintre români au răsuflat ușurați. „Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajați la 40 de lei și ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie.
„Putem administra mai eficient banii publici”
Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuință în cheltuirea banului public. Putem administra mai eficient banii publici folosiți pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier și alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.
De când datează tichetele de masă
Tichetele de masă datează din anul 1946 și au fost folosite pentru prima dată în Marea Britanie, după sfârșitul războiului, când au fost raționalizate alimentele. Acestea pot fi folosite exclusiv pentru cumpărarea de alimente. Aceste vouchere se acordă angajaților pe o hârtie tipărită special cu elemente de siguranță.
Nu se acordă tichete de masă în perioada concediului de odihnă
Potrivit legii 165/2018, cuprinse în HG 1045 din 2018, angajatorii oferă doar un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare. Voucherele nu vor fi date în perioada concediilor, a zilelor libere plătite, sărbători legale sau alte zile libere pentru evenimentele familiale.
Nu vor primi tichete de masă angajații absenți de la locul de muncă. Numărul voucherelor nu poate depăși numărul de zile lucrătoare din lună. Acestea se acordă angajaților care au contract individual de muncă, indiferent de tipul acestuia. Angajații care au mai multe contracte de muncă vor plăti tichete de masă de la un singur angajator.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook