Veste șoc: Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo este internat în spital. E grav

Veste șoc: Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo este internat în spital. E grav
Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a ajuns de urgență la spital, chiar de ziua lui. Anunțul a fost făcut pe pagină oficială de Facebook a trupei, acolo unde colegii de trupă au scris câteva rânduri la adresa artistului.

„Starea lui de sănătate este fragilă”, e anunțul lansat de rockerii din Timișoara, care transmit că Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo este internat în spital. Potrivit informațiilor transmise de către colegii săi de trupă, fondatorul trupei Cargo, a ajuns de urgență la spital și este ținut sub supraveghere medicală.

Anunțul a fost făcut pe pagină oficială de Facebook a trupei. „Azi, ziua de joi, îl găsește pe Adi Bărar la spital! Suntem îngrijorați pentru situația în care se află! Starea lui de sănătate, este mai fragilă dacât ne-am fi putut închipui, obișnuiti fiind cu un Adi cu o constituție fizică puternică.

Toate gândurile noastre sunt acum alături de el, dorindu-ne totodată ca trecerea prin aceste momente să fie făcută cu respect și decență din partea tuturor. Mulțumim! Vă vom ține la curent!”, este anunțul făcut de trupa Cargo pe pagina oficială.

Fondatorul trupei Cargo este internat în spital

Adi Bărar, în vârstă de 61 de ani, se află sub supravegherea medicilor de două zile, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19. El este internat la ATI, la Spitalul Județean din Timișoara. Muzicianul suferă şi de unele afecţiuni mai vechi. Potrivit medicilor, muzicianul este în stare critică, dar stabilă.

Cargo, decorată de președintele Iohannis

Adi Bărar e unul din numele consacrate din industria muzicală din România. În anul 1985 el a pus bazele uneia din cele mai cunoscute trupe rock din România, Cargo. La momentul înființării, trupa avea următoarea formulă: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce).

După mai multe schimbări de componenţă, Leo Iorga a fost cooptat ca solist. El a făcut parte din trupă până în 1989. În acel an,  Ovidiu Ioncu, poreclit „Kempes“, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist.

Amintim că în 2015, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la preşedintele Klaus Iohannis – „pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical”. Totodată, ei au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara.

În prezent, grupul e format din Adi Bărar (chitară), Adrian „Baciu” Igrişan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bas).

Pe lângă trupă, Adi Bărar activează ca și compozitor. El a compus pentru diferiți artiști, a făcut și muzică de film, generice sau diferite scurt metraje. „Niciodată nu mi-am dorit să fiu instrumentist virtuos, în schimb îmi doream să pot fi recunoscut ca având un stil și o amprentă muzicală proprie, lucru ce mai târziu a fost benefic și în compozițiile mele”, declara Adi Bărar în urmă că ceva timp.

Sursa foto: Instagram

Exclusiv. Anda Adam, poze provocatoare de la 17 ani: „Așa sunt eu! Mai spumigenă!”