Veste tristă pentru nostalgicii anilor ’80. A murit una dintre solistele unui duet celebru

Veste tristă pentru nostalgicii anilor ’80. A murit una dintre solistele unui duet celebru
Maria Mendiola, una dintre solistele Baccara, a murit. Duo-ul spaniol a fost celebru pentru hitul anilor ’80 „Yes Sir, I can Boogie”. Grupul a fost faimos, iar cele două soliste erau ca două surori.

Artista Maria Mendiola, care forma duo-ul spaniol Baccara cu Cristina Sevilla Martinez, a murit, sâmbătă după-amiază, la Madrid. Grupul Baccara a fost faimos în anii ’80, pentru hit-uri precum „Yes Sir, I Can Boogie” și „Sorry I’m a Lady”.

Una dintre solistele duetului Baccara a murit

Maria Mendiola, una dintre solistele Baccara, a murit sâmbătă, 11 septembrie, la 69 de ani. Vedeta spaniolă a murit „înconjurată de cei mai dragi ai ei”. Nici o sursă oficială nu spune care a fost cauza morții Mariei Mendiola. Dar, jurnaliștii spanioli spun că artista și-a pierdut viața după ce a luptat împotriva unei boli grave de care suferea în ultimele luni.

Maria Mendiola a fost dansatoare profesionistă, făcând inițial parte din Ballet de Radio Television Española în anii 1970. Ea a întâlnit-o pe Maite Mateos într-un hotel din Insulele Canare. S-au plăcut și au  format duo-ul Baccara. Din 1981 cele două soliste au avut succes uriaș.

Grupul Baccara a fost fondat în 1977 de Maria Mendiola împreună cu o altă artistă, Mayte Mateos

Duetul Baccara a fost în topuri

„Draga mea Maria, o minunată artistă, dar mai presus de toate prietena mea, ne-a părăsit astăzi”, a scris pe Instagram partenera de trupă a Mariei Mendiola, artista Cristina Sevilla Martinez.

Grupul Baccara a fost fondat în 1977 de Maria Mendiola împreună cu o altă artistă, Mayte Mateos, atunci când amândouă erau dansatoare de flamenco, scrie BBC.com.

Un director al unei case de discuri le-a descoperit și așa trupa Baccara a semnat primul contract cu o casă de discuri din Marea Britanie. Primul lor single, care le-a adus notorietatea mondială, a fost „Yes Sir, I Can Boogie”.

Piesa disco a ajuns în fruntea topurilor în zece ţări europene. A fost vândută în 16 milioane de copii, mai mult decât reuşise orice grup feminin la acel moment. Cântecul a revenit în atenţie toamna trecută, după ce a fost adoptat de naţionala de fotbal a Scoţiei ca imn neoficial pentru Euro 2020. După ”Yes Sir, I Can Boogie”, albumul ”Baccara” a devenit un succes, iar single-ul ”Sorry I’m a Lady” a devenit un al hit al grupului, la începutul anului 1978.