În timp ce mulți tineri din România iau credite ca să își construiască case mari și impunătoare, un american a decis să aibă cea mai micuță casă.
Povestea lui Tim Davidson începe cu un ultimatum. Tatăl său i-a dat 60 de zile pentru a se muta din casa de vacanță din Florida a familiei. Tânărul locuia acolo de un an, relatează Insider. La 27 de ani și fără bani puși deoparte, dar și fără dorința de a se înhăma la un credit pe decade, tânărul a cântărit exact ce voia, voia o proprietate numai a lui, achiziționată cu banii jos. Și care să îi fie suficientă.
Așa că și-a cumpărat o casă minusculă. Asta a fost acum patru ani. Între timp, s-a extins. Acum deține două case minuscule. Și, ceea ce e cu adevărat senzațional e faptul că sunt plasate pe una din cele mai mici insule din lume, din Sarasota, Florida.
Cum trăiești în cea mai mică locuință, pe cea mai mică insulă
Când și-a pus problema achiziției casei, Tim Davidson a știut din start că voia doar strictul necesar: un dormitor, un living, o bucătărie mică și acces la iarbă verde. O casă minusculă părea să fie exact răspunsul pe care îl căuta. „Din punct de vedere financiar acesta a fost uriașul avantaj al trăitului într-o casă minusculă”, a declarat acesta pentru Insider.
„M-am avântat în minimalism”, mai relatează acesta. Odată cu mutarea, a renunțat la 80% din lucrurile sale. Dar asta fără să aibă ulterior probleme și lipsuri. A reieșit că acele lucruri care nu și-au mai găsit locul în noua locuință, pur și simplu nu erau necesare.
Insulița pe care are casele are doar jumătate de hectar suprafață. Insula în sine era de vânzare. După mai multe runde de negocieri a reușit să o cumpere. Între timp a construit și un drum de pietriș care leagă bucata de pământ de „continent”.
Sursa foto: Insider
Cum s-a îndrăgostit la prima vedere Regina Elisabeta II
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook