Bunăoară: ca să afli noutăți, la țară, vei uita de rețele de socializare și rețele profesionale. Trebuie să ții legătura cu vecinii, și asta o faci mai degrabă strigând peste gard, decât pe WhatsApp. Asta și e ideea, nu? Apoi, vei înțelege cât timp se pierde în trafic.
Să ne imaginăm o dimineață la țară. Auzi, eventual, cocoșul din vecini care cântă. Sau, poate, ai deja propria poiată. Cafea, echipare, mic dejun sănătos, pentru că, odată mutat la țară începi să te și alimentezi corect, apoi urci în mașină și pornești. Traficul e full dimineața. E posibil să îți ia vreo oră ca să ajungi la birou.
Statistic, oamenii mutați la țară în aprpierea orașelor unde continuă să lucreze pierd în trafic minim 3.000 de ore, arată Thrive Global. Dacă nu ai face naveta spre job ai avea, ”în plus” vreo patru luni! Cum ar fi să poți economisi toate aceste ore? Soluția cea mai la îndemână e să ai un job care se poate face de acasă, cu o conexiune bună la internet, cu telefonul inteligent și un laptop. Iar dacă nu ai deja acest job, dar vrei să te muți la țară, poți începe să cauți o schimbare în carieră.
Izolarea generată de pandemie ne-a demonstrat cât de mult se poate lucra de acasă, în joburi la care nici nu ne gândeam. Dacă poți lucra la distanță, ideea mutării la țară aduce cu sine aproape doar beneficii. Aer curat, alimente proaspete, bio, direct de la producători, liniște, contact nemijlocit și zilnic cu natura. Cum e să lucrezi într-un foișor cu picioarele desculțe pipăind iarba crudă, ascultând ciripitul păsărelelor?
Dacă alergi să părăsești orașul, alege cu grijă locul. Poate ai o casă bătrânească, moștenită din familie, sau, dacă nu, poți achiziționa una. Internetul de calitate și semnalul telefonic sunt detalii esențiale. În ziua de azi, am spune că sunt la fel de importante ca și electricitatea și apa caldă.
Cum a refuzat Dan Andronic un salariu de 1.200 de dolari și a vrut să fie arhivar la Evenimentului Zilei
Drogul care distruge copii si părinți. O mamă dă în vileag totul
Grupurile de Facebook “Orășeni mutați la țară”, “Mutat la țară – viața fără ceas” oferă sfaturi, ponturi, soluții și povești cu care protagoniștii s-au confruntat deja. Nu te sfii să înveți din experiențele altora. Vei găsi oameni disponibili să te învețe din experiența lor. Ei deja au trecut prin asta. Îți pot spune cum să recondiționezi singur o casă veche, dacă, cumva, îți dorești acest lucru. Sau cum să alegi, în funcție de necesități, o anume zonă.
Foarte importantă e pregătirea familiei pentru o astfel de mutare. Tranziția de la oraș la sat presupune o schimbare radicală a vieții. Rutina se schimbă complet, prietenii se îndepărtează fizic, unii membri ai familiei poate nu vor fi foarte fericiți din start. Veți înlocui ieșirea în cluburi cu plimbările pe poteci de pământ, iar mersul la teatru cu vizionări online de spectacole. Dar, puteți lua un proiector și să vizionați totul din grădină, iar asta poate fi foarte frumos, noaptea, sub cerul înstelat.
Plus că, e sunt slabe șanse să ai reclamații din partea vecinilor pentru ”zgomot”. Nu uita de puterea comunității. Odată mutat, află ce vecini ai în jur, cere-le ajutorul, și ajută-i la rândul tău. Fii curios și prietenos, așa e la țară.
Sursa foto: Facebook / Mutat la țară – viața fără ceas
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook