Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai importanți actori ai teatrului și filmului românesc are 87 de ani, dar este foarte activ. Dacă pandemia nu ar fi închis teatrele, marele actor ar fi fost pe scenă ori la radio.

Victor Rebengiuc,  64 de ani de teatru

Mulți spun că actorul român Victor Rebengiuc este de talia actorilor americani Marlo Brando, Robert De Niro sau Al Pacino.

”Sunt un profesionist. Sunt un om care-și face profesia cu exactitate, cu rigurozitate. Am răspundere față de autor, față de rol, față de regizor, față de teatru și față de public. Vreau să intru cu publicul într-un soi de colaborare, vreau să-mi surprind publicul cu rolul pe care-l joc. De-asta și joc roluri foarte diferite, nu mă cantonez într-un gen de roluri. Eu încerc să fiu un personaj, de fiecare dată, altfel. Nu consider ăa particip la un concurs de frumusețe, un concurs de „miss”. Sunt artist, joc roluri, nu mă joc pe mine, nu vreau să mă vezi pe mine în rolul lui Victor Rebengiuc”, spunea marele actor într-un interviu mai vechi.

Același lucru îl susține și azi. În emisiunea lui Andi Moisescu, din acest weekend, Victor Rebengiuc a spus că nu-i place să i se spună că e mare actor căci atunci ar însemna că nu mai are ce să arate publicului. ”Mie îmi place  să caut mereu, să găsesc altceva ca să fac rolul, să stârnesc emoția. Asta înseamnă că mai am de arătat, nu că sunt „mare„ deja și pe scenă e Rebengiuc și nu personajul care trebuie să trezească interes și emoție”.

Românii îl iubesc, a primit zeci de premii și titluri onorante. ”Sunt pensionar din 1998. Nu m-am necăjit deloc. Am considerat că era vorba de un contract pe care l-am avut cu statul până la vârsta pensionarii legale, am împlinit această vârstă, deci contractul cu statul a încetat, îmi iau drepturile care mi se cuvin și-mi văd de viața în continuare. Câtă vreme voi mai putea juca, o să mai joc”, spune Victor Rebengiuc.

Victor Rebengiuc, actor din întâmplare

Victor Rebengiuc este un exemplu de ambiție, tenacitate, perseverență și profesionalism. A crescut într-o familie modestă și de la trei ani a fost crescut de bunicii materni, după ce părinții s-au separat. Din motive financiare, a copilărit în cartiere mai sărace ale Capitalei, în Dristor, în Rahova, în Dealul Spirii. Mama a lucrat ca funcționar și s-a pensionat de la Ministerul Transporturilor. Victor Rebengiuc spunea că datorează mult studiilor de la liceul militar, care l-au deprins cu disciplina și i-a format caracterul.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri