Simona Ionescu / Redactor Șef

Victor Socaciu, în stare gravă la spital. Are Covid, peste dublu transplant de rinichi

Victor Socaciu, în stare gravă la spital. Are Covid, peste dublu transplant de rinichi
 Interpretul de muzică folk Victor Socaciu a fost internat de urgență, duminică, 11 aprilie, din cauza infecției cu noul coronavirus. Starea acestuia este gravă.

Medicii fac tot posibilul ca să-l salveze, mai ales că Victor Socaciu a fost supus unui dublu transplant de rinichi în anul 2009. Artistul are și diabet și probleme de circulație.

Cântărețul, devenit celebru după debutul în Cenaclu Flacăra, are acum 68 de ani. A compus și cântat muzică folk, a realizat emisiuni tv, este fost parlamentar și fost diplomat. A fost căsătorit cu Marina Almășan de la TVR, iar din relația lor s-a născut un băiat care-i poartă numele și prenumele. Socaciu are o fată dintr-o relație anterioară.

Marina Almășan și Victor Socaciu au divorțat, cu scandal, în 2012 și la vremea aceea s-au acuzat reciproc de infidelitate. Despărțirea nu a fost deloc una amiabilă și, timp de cinci ani cât s-au războit prin tribunale și și-au spus vorbe grele. Se pare cî, în ultimii ani, relațiile dintre cei doi și fiul său s-au netezit și au revenit la normal.

În anul 2014, Victor Socaciu a fost numit consul general la Montreal. Trei ani mai târziu, Guvernul l-a rechemat acasă.

„Executivul a decis astăzi rechemarea la cerere, de la post, a consulului general al României la Montreal, Canada. Victor Socaciu a solicitat, la data de 16 ianuarie 2017, încheierea misiunii sale în calitate de șef al Consulatului General al României la Montreal, începând cu data de 1 martie 2017. Victor Socaciu se recheamă din calitatea de consul general, șef al Consulatului General al României la Montreal, Canada, fiind numit în această calitate prin Hotărârea Guvernului nr.213/2014”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Cariera de muzician a lui Victor Socaciu

A debutat pe scenă în anul 1970 cu trupa rock Zodiac. Trei ani mai târziu, activează în cadrul Cenaclului Dacia Felix din Centrul Universitar Brașov, iar primele sale cântece folk  sunt „Trenul”, „Ținta”, „Între bine și rău”, „Sub scutul amurgului”, cântând în mediul studențesc. Ulterior, cariera sa înflorește, debutând în Cenaclul Flacăra, pe scena Teatrului Național cu piesa „Ținta ”.

În anii 1975 și 1976 debutează în radio cu piesa „Nălucile amintirilor”, respectiv în televiziune cu piesa „Oltule”.

A devenit un nume cunoscut în rândul pasionaților de folk și o adevărată vedetă

Lidia Buble vorbește prima dată despre Razvan Simion și noua lui iubită. Dar și despre operații estetice

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre