Video. Carlos Santana, resuscitat pe scenă! Legendarul chitarist s-a prăbușit în timpul spectacolului

Video. Carlos Santana, resuscitat pe scenă! Legendarul chitarist s-a prăbușit în timpul spectacolului
Moment de cumpănă pentru Carlos Santana și fanii săi, legendarul muzician s-a prăbușit pe scenă în timpul unuia dintre concertele sale.

Carlos Santana a dat emoții fanilor și organizatorilor unui concert susținut ieri în Michigan. Chitaristul și trupa sa ajunseseră la a cincea piesă din concert, când legendarul muzician s-a așezat pe scenă. Un reprezentant al lui Santana a declarat pentru tmz.com că bărbatul în vârstă de 75 de ani a fost copleșit până la epuizare de căldură și deshidratare, ceea ce a dus la episodul respectiv. Temperatura înregistrată la Detroit ieri a fost ridicată, de circa 29 de grade Celsius.

El a fost dus mai apoi la secția de urgență de la McLaren Clarkston, pentru a fi ținut sub observație, dar reprezentantul său a precizat că acum „se simte bine”.

Bucuria de a cânta s-a sfârșit înainte de a se termina piesa „Joy”

Santana cânta la Pine Knob Music Theater, în afara orașului Detroit, marți seară, când un spectator a povestit că a avut loc urgența medicală. Fanii artistului spun că Santana a început să cânte un cântec numit „Joy”, când brusc s-a întrerupt și s-a așezat în fața tobelor, iar apoi s-a prăbușit pe spate. O mulțime de membri ai staff-ului, plus paramedici, s-au grăbit să-i vină în ajutor.

Situația a fost atât de gravă, încât organizatorii au folosit o prelată neagră pentru a-l proteja pe Santana, în timp ce paramedicii, spun spectatorii, îl resuscitau.
Din fericire, artistul și-a revenit și a fost văzut salutând mulțimea, în timp ce era scos în scaunul cu rotile de pe scenă. Momentan nu este clar ce l-a făcut pe Carlos să se prăbușească. Despre ce urmează să se întâmple pe mai departe cu concertele sale, același reprezentant al artstului a mai declarat: „Spectacolul următor (din 6 iulie), de la The Pavilion at Star Lake din Burgettstown, va fi amânat pentru o dată ulterioară.”

Un virtuoz recunoscut, o carieră fabuloasă

Carlos Augusto Santana Alves, în 20 iulie, va împlini 75 de ani. El a devenit celebru, alături de trupa care îi poartă numele, la finalul anilor ’60, printr-un sunet și stil original. Timp de peste patruzeci de ani și aproape tot atâtea albume mai târziu, Santana a vândut peste 100 de milioane de discuri și a ajuns la peste 100 de milioane de fani în concerte în întreaga lume.

Până în prezent, Santana a câștigat 10 premii GRAMMY, inclusiv un record de nouă premii pentru un singur proiect, Supernatural din 1999, precum și trei Latin GRAMMY-uri. În 1998, grupul a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, cu următoarea apreciere:

„Chitaristul Carlos Santana este unul dintre adevărații virtuozi și lumini călăuzitoare ale rock-ului.”