Viitoarele regine ale Europei, adunate la balul prințesei Norvegiei. Abia au serbat majoratul, dar sunt pregătite să conducă lumea

Viitoarele regine ale Europei, adunate la balul prințesei Norvegiei. Abia au serbat majoratul, dar sunt pregătite să conducă lumea
Patru viitoare regine și cei mai eminenți membri ai familiei regale europene s-au adunat pentru festivități. A fost un bal în toată regula cu regi, regine, prinți și prințese.

Sărbătorirea celei de-a 18-a aniversări este o ocazie specială pentru oricine, dar dacă se întâmplă să fii viitoarea regină a Norvegiei, petrecerea ta ar putea atrage o mulțime deosebit de specială. Acesta a fost exact cazul Prințesei Ingrid Alexandra de Hanovra, a doua în linie dreaptă la tron după tatăl ei, Prințul Moștenitor Haakon, și care, odată cu urcarea pe tron, va deveni prima femeie monarh din țară în șase secole, scrie Vogue.com.

Adolescenta a moştenit frumusețea părinţilor ei, Prinţul Moştenitor Haakon şi soţia sa, Mette-Marit. Ingrid este primul copil al celor doi și nepoata regelui Harald al V-lea al Norvegiei. Aceste lucruri îi asigură un onorabil loc secund  în ordinea succesiunii la tronul Norvegiei, după tatăl ei. Frumoasa Ingrid are un frate mai mic, Prinţul Sverre Magnus al Norvegiei, şi un frate vitreg, care este mai mare, Marius Borg Høiby.

Prințesa Ingrid, flancată de prietenele ei

Gala de aniversare a împlinirii vârstei de 18 ani a prințesei și așa-numita „Zi oficială”, a avut loc în biblioteca Deichman Bjørvika din Oslo. Pe lista de invitați s-au aflat membri ai familiei regale și ai aristocrației europene. Nu a lipsit, desigur, familia directă a lui Ingrid Alexandra; au fost prezenți mama ei, Prințesa Moștenitoare Mette-Marit, și bunicii ei, Regina Sonja și Regele Harald.

Dar alături de prințesă s-au aflat și cele trei colege ale sale, viitoare regine ale Europei: Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos, care a împlinit recent 18 ani, Prințesa Elisabeta a Belgiei, în vârstă de 20 de ani, și Prințesa Estelle a Suediei, în vârstă de numai 10 ani.

Prințul moștenitor Frederik al Danemarcei, Prințesa moștenitoare Victoria a Suediei, Regele Felipe al V-lea al Spaniei și Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos au fost, de asemenea, prezenți la festivitățile de seară, care au inclus o cină, discursuri, spectacole muzicale, precum și o polonaise.

Aici trebuie să explicăm faptul că „poloneza” este un dans de origine poloneză, cum îi spune și numele, în măsură de 3/4. Poloneza are un ritm asemănător cu cel al semiquaver-ului suedez și cu cel de polska, cele două dansuri având origine comună.

De ziua ei, ca adult, Prințesa Ingrid a purtat tiara Boucheron Circlet Pearl

Cum credeți că s-au îmbrăcat prințesa și invitații ei regali pentru bal? Ei bine, dacă la Jubileul reginei Marii Britanii ținutele au fost unele mai degrabă „contemporane”, în Norvegia s-a păstrat eticheta. Ingrid Alexandra însăși a fost o apariție aparte, în două rochii. Prima a fost o rochie fără bretele, din tulle cu buline, semnată Monique Lhullier, asortata cu un șal plisat, din dantelă, drapat pe umeri.

Cu toate acestea, de remarcat în mod deosebit a fost tiara Boucheron Circlet Pearl pe care prințesa a purtat-o cu cea de-a doua rochie, de culoare purpurie; care a aparținut cândva stră-străbunicii sale, prințesa Ingeborg. Tiara a fost un cadou de ziua ei de naștere pe care l-a putut purta doar acum când a devenit adult.

Sursa foto: Det Norske Kongehuset