Veștile despre vreme nu-s deloc bune. Ultimele informații meteo, cu fenomene extreme

Veștile despre vreme nu-s deloc bune. Ultimele informații meteo, cu fenomene extreme
Primăvara se mai lasă așteptată, revin ninsorile și frigul. Vom avea parte de un nou episod de iarnă, anotimpul rece urmând să își arate din nou colții în zilele următoare. Din păcate, meteorologii anunță și fenomene extreme.

Meteorologii anunță, din nou, temperaturi scăzute, sub cele normale în această perioadă, și precipitații la începutul săptămânii viitoare.
Zilele următoare, o masă de aer rece va pătrunde peste țara noastră și temperaturile vor fi în scădere, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Ulimele informații arată că un vortex polar va aduce în România ninsori, ploi și vânt puternic. Crește pericolul de inundații pe mai mult râuri din țară. Pentru județele Caraș-Severin și Timiș, hidrologii au emis deja cod portocaliu.

Se anunță fenomene meteo extreme în următoarele zile, anunță meteorologii.

Vine frigul! Dacă luni, în partea de sud a țării vor mai fi temperaturi apropiate de normele perioadei, pe parcursul zilei de marți acestea vor fi în scădere mai accentuată și se vor situa sub cele specifice perioadei. Vorbim de temperaturi ce se vor situa marți, la nivelul întregii țări, între -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până la 10-12 grade în sud, în condițiile în care valorile normale pentru această dată ar fi între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 18 grade în sud.

De asemenea, la nivel de precipitații, pe parcursul zilei de luni vor fi ploi în sudul țării, la început, apoi acestea se vor extinde și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de marți acestea se vor transforma și în lapoviță și ninsoare, mai ales în zonele de munte, dar în zonele mai joase și mai ales din centrul teritoriului se așteaptă și acolo la transformări în lapoviță și ninsoare.

Vremea înseamnă și temeperaturi. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării, ca efect al ciclonului care vine dinspre Marea Mediterană.

Meteorologii preconizează ca aceste fenomene să dureze doar două-trei zile la începutul săptămânii, după care să se amelioreze sub aspectul precipitațiilor, dar temperaturile vor rămâne sub cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 10 – 17 aprilie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Recomandarile noastre