Simona Ionescu / Redactor Șef

Vine vremea rece. De ce nu trebuie să uscați niciodată lucrurile pe calorifer

Vine vremea rece. De ce nu trebuie să uscați niciodată lucrurile pe calorifer
În perioada rece a anului, din dorința de a usca cât mai repede lucrurile, de cele mai multe ori le punem pe calorifer. Specialiștii vă avertizează: este o greșeală imensă.

Ce se întâmplă dacă nu uscați lucrurile la aer curat. Nu riscați, pentru că mai târziu veți regreta.

Vine vremea rece. De ce nu trebuie să uscați niciodată lucrurile pe calorifer

Frigul și vremea capricioasă ne îndeamnă uneori să facem și lucruri necugetate. Cum ar fi să întindem lucrurile pe calorifer. Un obicei care, spun oamenii de știință, trebuie scos din rutina zilnică, dacă nu vrem să avem mari probleme de sănătate. Uscatul rufelor pe calorifer duce la creșterea concentrației de mucegai și praf din casă, iar primele persoanele care se pot îmbolnăvi sunt copiii.

Pot fi afectați și cei care au imunitatea scăzută

De asemenea, pot suferi grav și persoanele cu astm, care vor începe să tușească din ce în ce mai greu și să nu mai respire așa cum trebuie. Dar nu numai acestea, ci și cele care suferă de imunitate scăzută sau boli autoimune. De asemenea, se poate dezvolta o boală numită aspergiloză, afecțiune care se manifestă prin oboseală cronică, febră, oboseală, tuse, scădere în greutate și o starea generală rea.

Uscați rufele la aer

Cel mai indicat rămâne să uscați rufele la aer și vor rămâne proaspete. Sunt bune și uscătoarele de haine, dar dacă nu aveți așa ceva, e bine să amenajați în casă un spațiu special. Cel mai bun pentru persoanele care locuiesc la bloc rămâne balconul. Dar și aici, spun specialiștii, ar fi bine să aveți o sursă de căldură. Dacă vă numărați printre cei care au constatat că în casă există mucegai, luați măsuri imediat, pentru că altfel veți putea avea probleme și cu sistemul nervos și memoria.

Folosiți oțet!

O soluție naturală excepțională împotriva mucegaiului rămâne oțetul. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți un recipient cu pulverizator cu oțet alb. Cu acesta stropiți zonele afectate de mucegai. Lăsați să acționeze o oră și ștergeți cu o cârpă curată sau un burete.

Sursă foto: casepractice, huff

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre