Visele pot semnala anumite probleme de sănătate. Care sunt acestea

Visele pot semnala anumite probleme de sănătate. Care sunt acestea
Deși multă vreme medicii au pus interpretarea viselor pe seama astrologiei, s-a demonstrat ulterior că acestea pot semnala anumite probleme de sănătate.

În ultimii ani, oamenii de știință au început să fie tot mai convinși că visele oferă indicii esențiale despre starea noastră de sănătate și pot chiar oferi unele indicii legate de afecțiuni înaintea primelor simptome.

Majoritatea persoanelor au între patru și șase vise pe noapte, însă ne amintim în jur de două sau trei pe săptămână. Motivul este că ne amintim un vis doar dacă ne trezim în toiul lui. Femeile își amintesc vise mai frecvent decât bărbații, posibil datorită faptului că dorm mai puțin adânc. Iată ce cred oamenii de știință spun că visele vorbes despre starea noastră de sănătate. 

Coșmarurile

Coșmarurile au fost asociate cu probleme cu inima. Persoanele care suferă de bătăi neregulate ale inimii riscă de trei ori mai mult să aibă coșmaruri, iar în cazul persoanelor care simt dureri în piept riscul crește de șapte ori. Explicația este că persoanele care suferă de probleme cardiace au în multe cazuri probleme de respirație, ceea ce face ca nivelul oxigenării creierului să fie mai scăzut. În plus, coșmarurile pot prevesti migrenele, au arătat studiile făcute până acum.

Frecvență ridicată a viselor

Faptul că îți este prea cald sau prea frig în somn te face să ai mai multe vise decât în mod normal. Totodată, cu cât ai un somn mai agitat, cu atât există mai multe șanse să te trezești în toiul unor visuri, ceea ce înseamnă că ți le vei aminti.

Și fluctuațiile hormonale ale femeilor le pot face pe acestea să aibă mai multe vise. Potrivit studiilor, unele femei susțin că visează mai des în timpul menstruației. Dacă dormim câteva nopți la rând mai puțin de șase ore pe noaptea, creierul ajunge să aibă un „deficit” de vise și recuperează cu prima ocazie când ne odihnim opt ore consecutiv sau mai mult.

Ce zic visele repetitive de starea de sănătate

Visele care se repetă des în care ești atacată sau urmărită pot fi un semn timpuriu ale unor boli precum Alzheimer și Parkinson. Persoanele care dau foarte tare din mâini și din picioare în timp de dorm suferă de o afecțiune denumită tulburare comportamentală a somnului REM, care este cauzată de unele probleme la nivelul zonei din creier care îi împiedică în mod normal să-și miște trupurile în funcție de ce visează.

Această afecțiune generează vise foarte violente, în care oamenii sunt urmăriți sau atacați. Reprezintă un indicator foarte bun ale unor boli degenerative precum Alzhemier și poate apărea chiar și cu 10 ani înaintea unor simptome precum pierderile de memorie.

Foto: Facebook

A fi o femeie gălăgioasă poate fi bine pentru sănătatea ta, potrivit unui studiu