Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, a fost demis. Cine preia interimatul

Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, a fost demis. Cine preia interimatul
Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu. S-a anunțat de asemenea cine preia interimatul.

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu. Interimatul la Ministerul Sănătății va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna. Pe lângă Vlad Voiculescu a mai fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Demiterea lui Vlad Voiculescu are loc după săptămâni de tensiune în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu a fost demis. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu

Documentele privind revocarea ministrului Sănătății au fost trimise președintelui Klaus Iohannis.

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului.

Decizia de demitere a celor doi vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină. Ordinul a fost semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Liderul deputaților USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că în cursul zilei urmează ca organele de conducere ale celor două partide să se întrunească și să decidă ce vor face în continuare, dacă vor mai rămâne sau nu la guvernare.

Foto: Facebook