Rodica Mandache, Doruleț al românilor. Actrița a fost sărbătorită pe Internet

Rodica Mandache, Doruleț al românilor. Actrița a fost sărbătorită pe Internet
Actrița Rodica Mandache a fost sărbătorită pe Internet. Minunata noastră artistă  a primit o mulțime de urări, foarte emoționante. A fost Doruleț în piesa ”Visul unei nopți de iarnă”. Un rol care a consacrat-o. Florin Piersic îi era partener.

Niște ochi mari și un talent uriaș! Se numește Rodica Mandache, o actriță care a adus multă bucurie în inimile românilor. Pe 13 aprilie, artista a împlinit 77 de ani. A jucat în zeci de filme și sute de piese de teatru, dar rolul cel îndrăgit a fost Doruleț.

Nici acum, la vârsta aceasta nu stă liniștită. A fost partenera lui Marius Tucă și Marius Manole într-o emisiune de succes de la radio Smart FM. Utilizează computerul și e la curent cu ce se întâmplă în lume.

Rodica Mandache a jucat în multe filme și piese de teatru, dar parcă cel mai îndrăgit rol a fost cel din piesa ”Visul unei nopți de iarnă”. Florin Piersic îi era partener.

Rodica Mandache, Doruleț al românilor

Rodica Mandache a jucat în multe filme și piese de teatru, dar parcă cel mai îndrăgit rol a fost cel din piesa ”Visul unei nopți de iarnă”. Florin Piersic îi era partener.

Maria, o tânără vânzătoare la un magazin, este îndrăgostită de scriitorul Manea, un autor în vogă. În ajunul Revelionului, Manea cumpără un colier din magazin și cere să-i fie dus acasă.

Pentru a-l putea cunoaște, Maria livrează ea cadoul și ajunge la casa lui Manea în timpul unei certe a acestuia cu Elvira, iubita lui. Situația se complică. Piesa a fost o adaptare TV după piesa lui Tudor Mușatescu, iar Rodica Mandache a făcut un rol mare, la fel ca marele actor Florin Piersic.

Piesa a fost difuzată la Televiunea Română în 1980, dar actrița juca deja de 10 ani în filme și de 20 de ani în teatru.

Rodica Mandache, văduvă de la 39 de ani

Rodica Mandache a fost căsătorită timp de 13 ani cu Aurel Mihailopol, ”ziaristul desculț”. Era un fotoreporter neconformist al anilor 70. Așa s-au și cunoscut cei doi, când el venise să facă un reportaj la teatrul la care ea juca. Bărbatul a murit la vârsta de 54 de ani. Diagnosticul a fost cancer de plămâni, dar mulți au crezut că a fost radiat.

„El era un geniu. Avea o putere uriaşă de a transfigura banalul. Orice lucru banal, el îl vedea altfel. Am fost destul de protejată în viaţa mea. Nici în ziua de azi eu nu gătesc, nu calc, nu spăl.

Atunci soacra mea gătea, el gătea, avea un talent deosebit pentru toate lucrurile de care se apuca. Un talent grozav. Şi din cărţi când citeam, citeam împreună. Aşa e şi fata mea. Diana Maria seamănă foarte mult cu el”, a povestit Rodica Mandache la Acces Direct.

„Am avut o căsnicie de 13 ani, până când el s-a îmbolnăvit foarte grav în urma unui conflict politic. Se pare că ar fi fost iradiat, nu știu dacă a fost așa, în orice caz a murit în câteva luni.

Era foarte sănătos și destul de tânăr, avea 50 de ani. Nu știu cum am trecut peste asta. Nu treci singur, te trece cineva. A fost complicat, a fost ciudat, am trecut. Apoi nu a mai fost nimic la fel. După aceea au murit sora mea, călcată de mașină, și soțul surorii mele, asta din doi în doi ani se tot întâmpla și nu se mai sfârșea. A fost o perioadă grea de viață”, a povestit actrița.


Florin Zamfirescu vrea să trăiască 100 de ani. Are noroc că soția este medic

Cornel Constantiniu, idolul fetelor în anii ʹ70. Câte are de îndurat!