Vladimir Putin, schimbare de tactică. Își pregătește terenul să fugă din țară. Unde ar putea cere azil politic

Vladimir Putin, schimbare de tactică. Își pregătește terenul să fugă din țară. Unde ar putea cere azil politic
Conform unui canal Telegram care spune că are informații din interiorul Kremlinului, Vladimir Putin se pregătește să părăsească Rusia, dacă va pierde Ucraina.

Ucraina nu se lasă, iar lui Vladimir Putin a început să-i fie frică că pierde teren. Liderul de la Kremlin își apără pielea.

Vladimir Putin, schimbare de tactică. Își pregătește terenul să fugă din țară. Unde ar putea cere azil politic

Dacă până nu demult, Vladimir Putin se ținea tare și era convins că Rusia îi va pune piciorul pe gât Ucrainei, situația se pare că se schimbă. Un canal Telegram susține că acesta se gândește tot mai mult unde să plece dacă va fi înfrânt, fiind „conștient de posibilitatea unei schimbări bruște a dispoziției în țară”.

Mai mult, zilele trecute postul General SVR a menționat că Putin ar fi suferit într-o noapte de „greață severă”, iar medicii au stat la patul său mai mult de trei ore. Ca atare, specialiștii sunt de părere că „Putin însuși și anturajul său pregătesc planuri pentru evacuarea din Rusia”.

E posibil să plece în Siria

Sursele spun că există posibilitatea ca Putin să ceară azil politic Siriei, dată fiind prietenia dintre cele două state. Această decizie s-ar baza pe faptul că Putin a fost aproape de liderul sirian, Bashar al-Assad, pe care l-a salvat grație intervenției în războiul civil sirian din 2015.

Numai că pentru a ajunge în această țară, orice avion în care s-ar afla Putin și familia sa ar trebui să traverseze spațiul aerian al Turciei, țară NATO. Iar jurnaliștii din presa internațională cred că președintele Recep Tayyip Erdogan, ar putea interzice acest lucru. Și asta pentru că în ultimii ani, relația dintre Erdogan și Putin n-a fost deloc una strânsă, iar acest lucru i-ar dăuna liderului de la Kremlin.

Este benefic pentru Iran și Turcia să-l țină în rezervă pe președintele rus în exil

De asemenea, de soarta lui Vladimir Putin ar putea fi interasat și Iranul, cred ziariștii. „În principiu, este benefic pentru Iran și Turcia să-l țină în rezervă pe președintele rus în exil, folosindu-l, în funcție de situație, ca pârghie sau ca monedă de schimb.”, spun cei de la Daily Mail. Nu în ultimul rând, jurnaliștii străini spun că la întâlnirea pe care Putin a avut-o cu omologii săi turci și iranieni la Teheran, nu s-ar fi discutat despre Siria, ci despre posibilitatea solicitării unui azil politic.