Vor urma onoruri militare. US Navy a pierdut o legendă vie

Vor urma onoruri militare. US Navy a pierdut o legendă vie
Marina americană e în doliu și în șoc, după ce una din figurile reprezentative a încetat din viață. Era un soldat aparte.

O femeie a murit la vârsta de 107 ani și urmează să fie înmormântată cu onoruri militare; US Navy a pierdut o legendă vie, relatează Fox News. Dorothy Schmidt Cole a murit săptămâna trecută după ce a suferit un atac de cord. Femeia avea 107 ani și se afla în casa fiicei sale din Kannapolis.

Cariera ei militară începe în timpul celui de-al doilea război mondial. La 28 de ani, Cole a plecat din casa ei din Warren, Pennsylvania, pentru a se alătura Marinei Americane în urma atacului japonez asupra Pearl Harbor din decembrie 1941.  Înălțimea ei de 1,78 o împiedica să se înroleze în acel moment.

Dornică să servească patria, Cole a executat 200 de ore de zbor și a încercat să se alăture corpului marin ca pilot. În 1942, s-a alăturat Rezervei pentru Femei a Marinei care tocmai fusese înființată de președintele Franklin D. Roosevelt.

Cole, pe atunci în vârstă de 29 de ani, a fost unul dintre primii voluntari ai acestei structuri. Tânăra a finalizat șase săptămâni de antrenament la Camp Lejeune din Carolina de Nord cu primul batalion feminin de rezervă, după care a fost repartizată „în spatele unei mașini de scris în locul unui avion”, unde și-a purtat uniforma cu mândrie.

„Mi-au plăcut pălăriile pe care le purtam”, a declarat Cole pentru Marine Corps Times după 107 ani.  „A fost distractiv când am obținut prima ținută marină completă. Mi-a plăcut foarte mult și m-am simțit ca acasă”, a mai spus aceasta.

Poveste de dragoste în uniformă

Cole și-a întâlnit viitorul soț la Washington, D.C., în timpul celui de-al doilea război mondial. Wiley Cole a fost un ofițer de marină care a servit la bordul USS Hornet, participând atât la campaniile din Pacific, cât și în insulele Solomon.

După război, Dorothy Cole a fost „lăsata la vatră” ca sergent de marină. Cuplul s-a căsătorit și s-a mutat la San Francisco în 1953, unde s-a născut singurul lor copil.  Ambii s-au angajat la Centrul de Cercetare Ames din Silicon Valley. Cole nu s-a recăsătorit niciodată după ce soțul ei a murit în 1955. Și-a crescut fiica singură, mutându-se în Carolina de Nord în 1976.

Sursa foto: Instagram

Cât de discretă e fiica Loredanei Groza. Și cât de frumoasă!

Recomandarile noastre