Vrăjitoarea Banatului a omorât peste 200 de persoane. Avea origine română

Vrăjitoarea Banatului a omorât peste 200 de persoane. Avea origine română
I se spunea Vrăjitoarea Banatului sau Vrăjitoarea lui Vladimirovac, dar cel mai cunoscut nume este Baba Anujka. Este considerată cel mai mare criminal în serie în timpul ei. Cea a transformat această femeie într-un ucigaș cu sânge rece?

Ana Drakšin, sau vrăjitoarea lui Vladimirovac, era o expertă în medicină pe bază de plante, foarte cunoscută pe vremea ei. A urmat școala privată, vorbea 5 limbi și avea toate condițiile pentru un viitor prosper.

Însă, un tânăr i-a frânt inima, apoi 10 din cei 11 copii ai săi au murit. Se crede că acestea sunt motivele pentru care a decis să otrăvească 200 de oameni nevinovați. Avea origine română.

Vrăjitoarea Banatului a omorât peste 200 de persoane

Vrăjitoarea din Banat este cel mai cunoscut criminal în serie din istorie. O fată de la începutul anilor 1920 a întâlnit un tânăr și frumos ofițer militar. Acesta a speriat-o pe viață. Nimeni nu s-a gândit vreodată că o despărțire va duce la 200 de decese.

O doamnă bătrână, cu o eșarfă neagră și o rochie neagră, stă în spatele mesei  din pivnița casei. Amestecă plante toxice și arsenic pentru a face așa-numita „apă magică”. Nu este un film de groază, este un caz real.

La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, au existat crime în serie într-un mic sat din Vladimirovac din Regatul Iugoslaviei. Nu exista nici o explicație, scrie evz.ro.

Vrăjitoarea din Banat este cel mai cunoscut criminal în serie din istorie

Cine a fost Vrăjitoarea Banatului

Ana Drakšin, sau vrăjitoarea lui Vladimirovac, era o expertă în medicină pe bază de plante, foarte cunoscută pe vremea ei. A urmat școala privată, vorbea 5 limbi și avea toate icondițiile pentru un viitor prosper. După ce un tânăr militar care i-a dat sifilis, apoi a părăsit-o. Atunci, a devenit o retrasă care a urmat studii de chimie și medicină.

S-a căsătorit mai târziu cu un latifundiar și a avut 11 copii cu el. Doar unul a supraviețuit până la vârsta adultă.

Ana Drakšin prepara leacuri pentru oamenii care îi cereau să îi ajute. Îi spunea „apă magică”. ”După a opta zi, nu veți mai avea nici o problemă ”, le spunea ea clienților. Le lua până la 5.000 dinari în acel moment (3000 $ acum). Mintea ei diabolică avea grijă să întrebe greutatea clientului ca să știe să calculeze doza letală.

Din relația ei cu moșierul, avea laboratorul în aripa casei lor. I-a permis să-și exploreze studiile medicale, făcând în același timp diverse poțiuni care au avut efecte severe.

Anujka avea o varietate de compuși de folosit pentru „băuturile” ei. Folosea arsenic, mercur, capcana pentru șoareci sau planta cunoscută și sub numele de iarba diavolului.

Avea clienți, în special femei care aveau probleme de relație care trebuiau rezolvate. Și o „poțiune de dragoste” personalizată a fost cel mai bun mod de a rezolva problemele căsătoriei. Mai multe surse au observat că marea ar face întotdeauna o anchetă cu privire la gravitatea problemei și la cât de mult ar cântări victima, detectând astfel doza necesară de otravă.

Baba Anujka  a fost în cele din urmă condamnată. Dar, după a otrăvit cel puțin 50 de persoane până la finalul secolului al XIX-lea și aproape 150 până la finalul secolului al XX-lea. La vârsta de 90 de ani, a fost reținută și condamnată la 15 ani de închisoare, fiind complice la două crime. După 8 ani de închisoare, a fost eliberată din cauza bătrâneții.

Ana Drakšin prepara leacuri pentru oamenii care îi cereau să îi ajute. Îi spunea „apă magică”

Anujka s-a născut în România

Nu se cunosc multe detalii despre tinerețea Anujkăi. Însă, potrivit unor surse, s-a născut în 1838 în România și s-a mutat în 1849 în Vladimirovac. A urmat o școală privată în Pančevo.

La doar 20 de ani a devenit mizantropă, din cauza unei legături cu un ofițer militar austriac, de la care a luat sifilis și care a lăsat-o cu inima frântă. Izolându-se, și-a găsit o pasiune pentru medicină și chimie.

În anii 1920, Anujka avea propriul ei agent de vânzări, o femeie pe nume Ljubina Milankov, a cărei sarcină era să găsească potențiali clienți. Prețul acestui amestec varia între 2.000 și 10.000 de dinari iugoslavi.

Căderea ei a apărut în momentul în care unul dintre clienții ei obișnuiți, o femeie pe nume Stana Momirov, a fost arestată și audiată în urma morții celui de-al doilea soț. Aceasta a declarat căAnujka fusese implicată în uciderea ambilor soți.

Un an mai târziu, după ce Anujka a vândut unei femei o poțiune care că-l ucidă pe tatăl soțului ei. Aceasta a fost arestată, alături de alte șase persoane. Ceilalți inculpați au dat vina pe ea, susținând că nu au știu că în acea poțiune exista otravă.

A murit în 1938, în casa ei din Vladimirovac, la vârsta de 100 de ani. Sursa: historyofyesterday.com


Castelul vrăjitoarelor din Indiana. Aici a fost ucisă o fetiță de 12 ani

Baba Yaga, vrăjitoarea ticăloasă. ”Muma pădurii” a rușilor