Dacă vreți să dormiți în paturile vedetelor, de luni puteți să cumpărați mobilier. Prin online

Dacă vreți să dormiți în paturile vedetelor, de luni puteți să cumpărați mobilier. Prin online
De câte ori ați spus că paturi mai confortabile decât cele de la hotel nu ați găsit? Cum ar fi să dormiți într-unul? Dar într-unul în care au dormit cele mai mari vedete ale lumii? E posibil. Sunteți doar la un click distanță.

Celebrul hotel de cinci stele Carlton din Cannes, Franța, aflat în renovare până în 2023, îşi scoate la licitaţie, online, începând de luni, mobilierul, candelabrele, fotoliile elegante, paturile şi chiar un cărucior pentru tăvi de patiserie, relatează vineri AFP.

„Ideea este de a achiziţiona o parte din visul şi strălucirea Cannes-ului”, a declarat Sébastien Fernandes, director artistic al casei de licitaţii Aguttes. Aceasta va pune în vânzare online aproape 600 de loturi. Prețul de pornire este de  40 de euro pentru un scaun de bar din lemn.

Vreți să dormiți în paturile vedetelor?

Sébastien Fernandes se aşteaptă la „un succes în rândul clientelei internaţionale şi al clienţilor străini obişnuiţi ai hotelului – ruşi, americani, britanici, orientali”. „Mai presus de toate este partea emoţională pe care o propunem”, a declarat conducerea hotelului pentru AFP.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mer.aki (@in.ars.veritas)

Ultima zi a licitaţiei este stabilită pentru 26 mai. Mari vedete au ocupat camerele celebrului Hotel. În cinstea lor, 13 apartamente le poartă numele. Printre acestea îi amintim: Sean Connery, Greta Garbo, Liu Ye, Jean Dujardin, Alain Delon şi Sofia Loren.

În ce filme puteți vedea hotelul Carlton

Piesa cea mai dificilă a licitației un imens candelabru cu 30 de braţe. Întreg mobilierul a fost strâns în toamna anului 2020. Celebrul decorator Tristan Auer a fost ales, împreună cu arhitectul Richard Lavelle, pentru a redecora hotelul.  Potrivit conducerii acesta nu va trece la designul modern, ci va rămâne fidel stilului Belle Epoque al clădirii.

Inaugurat în 1913, hotelul Carlton funcţionează în cadrul grupului InterContinental Hotels Group (IHG). Este unul dintre hotelurile cele mai importante de la Cannes, extrem de populare printre vedetele festivalului de film. Din 2014, Hotel Carlton a devenit proprietate qatariotă. El a servit de asemenea ca decor în numeroase filme, precum „To Catch a Thief” de Alfred Hitchcock şi „Grosse fatigue” de Michel Blanc.

Sursa foto: Instagram, Hotel Carlton

Catedrala Mântuirii Neamului, de Cartea Recordurilor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre