White Russian, un cocktail simbol al decadenței

White Russian, un cocktail simbol al decadenței
White Russian este un cocktail decadent și surprinzător, foarte ușor de preparat. Are doar trei ingrediente. E o idee inspirată pentru serile sau după-amiezele de iarnă.

White Russian, un cocktail simbol al decadenței, a apărut în anii ’60 când cineva a adăugat un pic de smântână băuturii existente deja, Black Russian. Acesta conținea doar vodcă și celebrul lichior de cafea. Combinând vodcă, Kahlúa și frișca lichidă și servind amestecul deasupra unor cuburi de gheață, se creează o alternativă delicioasă la milkshake-urile adulte.

Kahlúa este un lichior de cafea din Veracruz, Mexic. Băutura conține rom, zahăr și cafea 100% arabica.

Chiar dacă băutură nu are origine rusă, numele se referă la vodcă, o băutură alcoolică adesea asociată cu Rusia. Adevărul este că White Russian a suferit un pic de o reputație obosită și învechită până când a apărut filmul din 1998 „The Big Lebowski” și a dat o nouă viață cocktailului cu personajul lui Jeff Bridges, Dude, care-l sorbea exclusiv și în mod constant.

Este unul dintre cele mai mari succese ale culturii populare legate de băuturi, similar, putem spune cu impactul lui Carrie Bradshaw asupra altul cocktail celebru, Cosmopolitan.

Sfaturi de la specialiști

Bartender-ii recomandă când faceți un White Russian acasă, să alegeți o vodcă decentă (una rusească, de exemplu, dacă doriți să rămâneți pe temă) și o frișcă lichidă naturală și bună. Jumătate și jumătate pot funcționa într-un vârf, dar laptele va produce o băutură subțire. Amintiți-vă: dacă vă preparați un cocktail White Russian, vă propuneți decadența. Prin urmare, puneți frișcă!

Ingrediente White Russian, un cocktail simbol al decadenței

2 uncii de vodcă, 1 uncie Kahlúa, frișcă lichidă grasă. O uncie e echivalentul a aproximativ 30 ml de lichid. Puteți prepara cocktailul și „ochiometric” păstrând proporțiile: la o anume cantitate de vodcă se pune jumătate de cantitate de lichior

Preparare White Russian

Adăugați vodca și Kahlúa într-un pahar fără picior, gros, de sticlă, umplut în prealabil cu gheață. Completați cu frișcă lichidă și amestecați.

Sursa: Liquor.com

E taifun! Antonia și Velea în pat, în văzul lumii