Whitney Houston, scurtul drum al cântăreței cu 415 de premii

Whitney Houston, scurtul drum al cântăreței cu 415 de premii
Sunt mulți care înceacă să cânte piesele lui Whitney Houston, dar se împotmolesc la notele înalte. Această cântăreață formidabilă rămâne în istorie ca cea mai premiată femeie din toate timpurile. Pentru cele 415 premii primite se află în Cartea Recordurilor.

Whitney Houston s-a născut cu stea în frunte și cu rude celebre. Mama ei cânta, la fel și verișoarele ei, celebrele Dionne și Dee Dee Warwich. Nașa ei a fost inegalabila Aretha Franklin.  Provocarea vieții ei era să se ridice cel puțin la nivelul acestor mari vedete. S-a străduit, s-a luptat cu drogurile, cu alcoolul și cu o căsătorie considerată toxică.

Whitney Houston, scurtul drum al cântăreței cu 415 de premii

Whitney Houston  a fost și va fi una dintre cele mai apreciate cântărețe ale tuturor timpurilor. A murit la 48 de ani, lăsând în urmă cântece care au făcut istorie, dar şi întrebări care nu îşi vor găsi răspuns.

Pe 11 februarie 2012 lumea industriei muzicale avea să fie zguduită de o veste teribilă. Whitney Houston, o voce inegalabilă, era găsită moartă în cada unui hotel. Autopsia a scos la iveală amănunte cutremurătoare despre cea care a fermecat milioane de oameni cu vocea sa.

Ani la rândul s-a luptat cu dependenţa de substanţe interzise şi cu traumele care au marcat-o. Aplauzele furtunoase, succesul mondial şi aprecierea prietenilor nu i-au adus bucuria la care visa. Viaţa sa amoroasă nu a făcut decât să-i sporească zbuciumul interior.

A devenit celebră la 25 de ani

Avea 25 de ani (1985), când îşi lansa albumul de debut, „Whitney Houston”. A fost un success uriaș. S-au vândut în milioane de exemplare şi a oferit hit după hit. „Saving All My Love for You” i-a adus primul Grammy, pentru cea mai bună artistă pop. „How Will I Know”, „You Give Good Love” şi „The Greatest Love of All” au devenit, de asemenea, hituri. În total, Whiteny a fost deţinătoarea a nu mai puţin de şase premii Grammy.

Un alt album premiat cu mai multe discuri de platină, „Whitney”, a fost lansat în 1987 şi a inclus hituri ca „Where Do Broken Hearts Go” şi „I Wanna Dance With Somebody”.

În 1992, ea devenea un star al cinematografiei, apărând alături de Kevin Costner în filmul „The Bodyguard”, un succes pe plan internaţional. A dat istoriei şi unul dintre cele mai memorabile cântece ale sale „I Will Always Love You”. Piesa a stat săptămâni în şir în topuri şi a câştigat premiul Grammy pentru înregistrarea anului.

Whitney Huston a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună artistă pop, iar coloana sonoră a filmului a primit Grammy pentru cel mai bun album al anului. În total, până la sfârșitul vieții (2012) a primit 415 premii, printer care două Premii Emmy, șase Premii Gramy, 30 BilliboardAward, 22 de American Music Award. A vândut peste 170 de milioane de albume, single-uri și videoclipuri.

Whitney Huston a fost căsătorită cu cântăreț Bobby Brown

Whitney Houston şi Bobby Brown, o relație toxică

În spatele unei voce colosale şi a prezenţei impunătoare, se ascundea un suflet sensibil care a suportat, de-a lungul anilor, un tratament draconic din partea unui soţ violent. Viaţa personală a lui Whitney Huston a fost întotdeauna un haos care a determinat-o să apeleze la diferite substanţe interzise. Consumul de cocaină a fost cel care a contribuit deciv la moartea sa din anul 2012, au spus medicii. În camera de hotel au fost găsite urme de marijuana, relaxantul muscular Flexeril, medicamentul pentru alergii Benadryl și Xanax.

În ultimii ani, a avut priecte noi și un nou bărbat în viața ei. Era prea târziu. Se vedeau semnele unei epuizări masive.

Unica fiica a lui Whitney, destin similar cu cel al vedetei

Bobbi Kristina, singurul copil al artistei care a avut parte de un sfârşit tragic, a fost foarte apropiată de mama ei şi a moştenit de la vedetă talentul muzical. Moartea mamei a reprezentat un impas pe care Bobi nu a ştiut să îl depăşească. Și-acăutat refugiu în droguri, așa cum făcuse și mama ei.

La doar câteva zile după decesul cântăreţei, Bobbi Kristina a fost transportată de urgenţă la spital pentru că acuza stări de rău. Bobbi s-a stins la 3 ani, după mama ei. Sursa: biography.com