Winona Ryder s-a apucat de citit pentru că nu avea curent electric acasă. O copilărie ieșită din tipare

Winona Ryder s-a apucat de citit pentru că nu avea curent electric acasă. O copilărie ieșită din tipare
Chiar dacă nu a fost la fel de „extremă” ca a Lydia Deetz, personaj pe care îl joacă în Beetlejuice, copilăria Winonei Ryder a fost una ieșită din tipare și veți vedea de ce.

A ieșit din tipare dinainte să vină pe lume, iar acum puteți afla totul despre copilăria interesantă și neconvențională a Winonei Ryder. Nu a fost o fană goth, dar și-a intrat perfect în rol, când a fost cazul. Winona Ryder și-a folosit talentele și experiențele pentru a deveni una dintre cele mai faimoase actrițe din toate timpurile. Cu toate acestea, a avut o copilărie neconvențională. S-a născut din părinți hippie.

Și a fost numită după orașul în care a venit pe lume – Winona, Minnesota. Numele ei de mijloc este Laura, după Laura Huxley, soția autorului Aldous Huxley și prietenul părinților lui Ryder. A fost ceea ce unii numesc un „bebeluș de șiret”. Adică un bebeluș care nu s-a născut în apropierea unui spital, și care a avut nevoie de șireturi sterilizate prin fierbere pentru legarea cordonului ombilical.

„Practic am apărut puțin prematur”, a spus Ryder pentru Parade, „și s-a întâmplat la o fermă din Winona. Tatăl meu a intrat într-o panică completă și tot ce știa era că trebuie să sterilizeze un șiret de la pantofi!”

Copilăria interesantă și neconvențională a Winonei Ryder

Părinții ei sunt Cynthia Palmer și Michael D. Horowitz, doi oameni creativi în sine. Mama ei este autor, producător de videoclipuri și editor, iar tatăl ei este autor, editor și anticar. Tatăl ei a fost, de asemenea, arhivist pentru guru-ul psihedelic Timothy Leary, care a devenit astfel nașul lui Ryder.

Familia tatălui ei este evreiască și se numea inițial Tomchin. Au fugit din Europa, dar majoritatea au fost uciși în Holocaust. Cei câțiva, când au venit în America și-au schimbat numele în Horowitz. Când Ryder avea doar șase luni, familia ei s-a mutat la San Fransico.

Părinți cu spirit liber

Ryder spune că nu și-ar eticheta părinții ca fiind hippies. „Erau mult – aș spune – beatnik, chiar dacă beatnik-ul este un fel de precursor al curentului hippie”, spune vedeta. Înțelegem că părinții ei erau hippies, înainte de a fi cool acest fenomen. Aveau prieteni de familie precum Leary și poeții mișcării Beat, Allen Ginsberg, Lawrence Ferlinghetti și scriitorul de science-fiction Philip K. Dick.

Mama ei a lucrat și ca proiecționist la Universitatea din Minnesota, așa că a fost pricepută în a o atrage pe fiica ei spre film. Îi făcea proiecții în spatele hambarului. „Îmi amintesc că am văzut To Kill a Mockingbird. Atunci m-am îndrăgostit cu adevărat de filme”, ​​a spus Winona Ryder.

Când avea șapte ani, familia sa s-a mutat pe o bucată de pământ din nordul Californiei, numită Rainbow, care era deținută de unul dintre prietenii tatălui ei și găzduia alte șase familii.

O parte din viață, fără curent electric

„În locul în care am trăit nu era electricitate și prin urmare, nici televizor, așa că am devenit un cititor pasionat”, își mai amintește actrița. Cartea ei preferată a fost De veghe în lanul de secară de J. D. Salinger.

„Nu aveam mulți bani, a mai declarat Ryder pentru Marie Claire. Dar compensarea iubirii a fost uimitoare. Tatăl meu făcea lucrurile mici sa pară interesante”. Ea spune că părinții ei sunt încă îndrăgostiți nebunește unul de celălalt.

Victima bullying-ului, la școală

La vârsta de 10 ani, familia sa s-a mutat din nou. Au ajun la Petaluma, California. Winona a fost înscrisă la Kenilworth Junior High. Aici a devenit o țintă. A fost o victimă a bullying-ului. Calificativele ei erau bune, dar era condiderată un outsider.
Ryder a povestit pentru Harper’s Bazaar în 2000, prin ce experiențe neplăcute a trecut. „Purtam un costum vechi al Armatei Salvării și m-am dus la baia fetelor, am auzit în spatele meu remarci homofobe.

M-au trântit cu capul într-un dulap. Am căzut la pământ și au început să dea în mine. Au fost necesare cusături. Ani mai târziu, m-am dus la o cafenea din Petaluma unde am dat peste una dintre fetele care mă agresase atunci și care m-a întrebat „Winona, poți să-mi dai un autograf?” și eu am întrebat-o: „Îți amintești de mine? Îți amintești cum, în clasa a șaptea, ai bătut un copil?” Iar ea a spus: „Vag”. Eu i-am spus: „Acel copil eram eu””.

Primul rol, la 13 ani. Părinții au fost foarte stricți

Winona Ryder și-a început cariera de actriță la scurt timp după ce s-a mutat la Petaluma. Părinții ei au fost stricți în această privință și i-au cerut să mențină o medie ridicată și să lucreze în weekend-uri. La 13 ani a primit un rol în Lucas, dar actoria a făcut ca hărțuirile, care au continuat până la liceu, să se înrăutățească.

A terminat liceul cu o medie mare și mai apoi a ajuns să lucreze cu oameni extraordinari din industria cinematografică la o vârstă foarte fragedă, precum Tim Burton, Keanu Reeves sau Johnny Depp.
Este încă la fel de determinată în ceea ce face, ca întotdeauna, iar părinții ei continuă să fie cei mai mari susținători ai ei, scrie TheThings.com.

Sursa foto: Instagram

Povestea unui geniu chinuit. Toulouse-Lautrec, artă și cabaret la Moulin Rouge