Zodia vibratoarelor sau Jucăriile erotice în literatura urbană

Zodia vibratoarelor sau Jucăriile erotice în literatura urbană
Bruno Ștefan este un sociolog, cadru universitar și un analist politic foarte aplicat. Dar și un scriitor remarcabil, un fin observator al realitățiilor vieții pe care le transpune cu talent în textele sale, nuvele sau schițe. Vă oferim o povestioară relaxantă, de weekend, dar care își are corespondent într-un tabiet zilnic a unei largi majorități: citirea Horoscopului, a Zodiacului.

Lectură plăcută și vă așteptăm comentariile pe pagina de Facebook Retete si Vedete!  

Zodia vibratoarelor

autor: Bruno Ștefan

O iubeam enorm. Era frumoasă, temperamentală, dispusă mereu să-și schimbe ideile, să accepte noul, să aducă provocări în relația noastră. Se îndrăgostea de câte o idee și o trăia cu pasiune, cu o intensitate care mă obliga să fac loc acelei idei în sistemul meu de valori, chiar dacă mă opuneam puternic la început.

Într-o zi a început să fie interesată de zodii. ”O altă fantezie a ei” – mi-am zis prima dată, crezând că o să-i treacă repede, așa cum au trecut și altele. Casa ni se umpluse de cărți de astrologie, de tratate despre zodii, de planșe și desene cu așezarea planetelor.

–  Nu ne potrivim deloc – mi-a spus într-o zi. Zodia ta cu zodia mea sunt total incompatibile. Uite, ieri aș fi putut întâlni iubirea vieții mele, dar am fost prinsă în relația cu tine și mi-am ratat destinul.

Citea pe tot felul de site-uri cât de defazați suntem pentru că ne-am născut în zodii antagonice. Inițial se amuza și ea de toate acele scorneli, dar puțin câte puțin a început să creadă în ele. Fiind chestiuni de maximă generalitate, predicțiile astrologice mi se părea că puteau fi valabile pentru orice cuplu, dar ea le vedea altfel decât mine. Începuse să mă vadă așa cum îi spuneau ei astrele sau diverse cititoare în stele. Trebuia musai în ziua x să fiu depresiv, în ziua z să am probleme cu colegii de servici, în ziua y să fiu șarmant în relație cu clienții. Dacă eram vesel când astrele mă scoteau depresiv însemna pentru ea că eram un prefăcut, iar dacă se întâmpla să nu mă văd cu nici un coleg de servici însemna pentru ea că încercam să fug de destinul care-mi era pecetluit în ceruri.

Așteptam răbdător să-i treacă toana asta cu zodiile, dar pasiunile îi creșteau iar din cauza lor mă privea tot mai mult ca un ins nepotrivit pentru viața ei. Refuzam judecățile ei, dar oricât mă opuneam nu aveam cum s-o conving că eu sunt altfel decât mă descriu unii astrologi fără să mă cunoască.

Relația noastră se deteriora accelerat și orice încercare de a o salva o rupea și mai mult. Încercasem s-o fac să devină pasionată de filme, de anumite romane de dragoste, de șah, chitară, biserică, patinaj, de jocul de go, neuroștiințe sau psihologie. Nici nu mai știu câte alte pasiuni am încercat să-i provoc, pentru a lăsa uitării zodiile, dar pe toate le privea cu indiferență.

– Degeaba – suntem incompatibili, ce nu înțelegi? Trebuie să ne despărțim.

Ca să salvez relația am luat bilete la Paris. Credeam că dacă o scot din casă și o duc în orașul iubirii va vedea lumea altfel.

Pe strada unde ne-am cazat – aproape de biserica Sacre Coeur, în cartierul Monmartre – s-a nimerit să fie multe magazine cu jucării erotice.

–  Poate că n-ar strica să încercăm niște jucării erotice, care să redeștepte pasiunea dintre noi – i-am spus. Hai să ne uităm cu mai multă atenție. Sigur găsim ceva interesant.

Atenția i s-a fixat pe rafturile cu vibratoare. Erau de zeci de ori mai multe tipuri de vibratoare decât sortimente de mâncare găseam într-un supermarket. Cu luminițe, cu intensități diferite, cu nervuri și grosimi variate, cu funcții pentru excitarea vaginului, anusului și clitorisului în același timp.

L-a luat pe cel mai scump și a vrut să-l scoată din cutie să se uite mai bine la el.

–  Puteți să-l probați – i-a spus vânzătoarea. Avem cabină de probă să alegeți ce model vi se potrivește. Folosiți vă rog un prezervativ.

A intrat în cabină, în timp ce eu am stat dincolo de draperie. O auzeam gemând și mi se părea că vânzătoarea se uită la mine cu dispreț. O jenă mă cuprinse, dar îmi spuneam că trebuie să-mi treacă – sunt într-o țară străină și nu o să mai calc pe-acolo prea curând.

Într-un târziu a ieșit din cabină. Era roșie, fierbinte și avea în ochi sclipirea unei femei satisfăcute.

A început să citească ce scria pe ambalaj.

–  Când a fost fabricat? – a întrebat-o pe vânzătoare.

–  Pe 15 ianuarie – e din gama cea mai nouă pe care am primit-o. E cel mai performant pe care îl avem pe stoc.

–  Nu aveți unul fabricat în luna august? Un Capricorn am și acasă. Eu sunt compatibilă cu zodia Leului.