Zorba grecul, spectacol în premieră la Teatrul Național din Timișoara

Zorba grecul, spectacol în premieră la Teatrul Național din Timișoara
Una dintre cele mai așteptate premiere ale Naționalului timișorean din ultimul timp se va juca în această seară, pe scena Spălii Mari din Palatul Culturii.  Este vorba de Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis, piesă originală de Hristo Boicev.

Zorba grecul, spectacol în premieră la Teatrul Național din Timișoara, se joacă vineri, 28 mai și sâmbătă, 29 mai, de la ora 19, Sala Mare a instituției.  Spectacolul, semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol, reconstruiește teatral destinele personajelor lui Kazantzakis și universalitatea pe care marele autor grec le-a menit-o și le trece prin filtrul dramatic al lui Hristo Boicev, dramaturg bulgar tradus și jucat în toată lumea.

Zorba grecul, spectacol în premieră

În centrul spectacolului se află un mare personaj al literaturii lumii, care oferă o excepțională partitură de compoziție actorului Ion Rizea, actor recent nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun rol secundar. „Prinși încă în angoasele unui prezent apăsător pentru care nimeni nu era pregătit, vom fi alături de protagonistul spectacolului Zorba Grecul în durere, dar și în capacitatea lui de compasiune, în acceptarea cu bucurie și cu împăcare a vieții, dincolo de suferință și în conștiința solară a realității că iubirea și moartea sunt cele două fețe ale existenței”, transmit reprezentanții Teatrului.

Alături de Ion Rizea, distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Victor Manovici, Andrei Chifu, Iuliana  Crăescu, Laura Avarvari, Ana-Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Luminița Tulgara, Cristian Szekeres, Darius Zet, Marin Lupanciuc și Andrei Zgăbaia. Echipa de creație este completată de Emil Bejenaru (decoruri), Gabriela Strugaru Popa (costume), Sebastian Hamburger (muzică și video), Alina Ilea (mișcare scenică) și Florian Putere (light design).

Bilete la spectacole pot fi achiziționate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2). Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare. Elevii, studenții și pensionarii, grupurile, de asemenea, beneficiază de reduceri conform legii.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

De unde cumpărăm ceasuri de lux și cum avem grijă de ele

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre