17 ani de durere. Chinurile prin care a trecut vedeta de muzică lăutărească, Mioara Lincan

17 ani de durere. Chinurile prin care a trecut vedeta de muzică lăutărească, Mioara Lincan
A fost și va rămâne una dintre cele mai apreciate soliste de muzică lăutărească. Respectată și iubită de toată România, Mioara Lincan a avut o viață cu multe greutăți.

Recent, Mioara Lincan a rupt tăcerea și a vorbit despre drama care i-a marcat viața. Artista spune că doar Dumnezeu a salvat-o din toate nenorocirile.

17 ani de durere. Chinurile prin care a trecut vedeta de muzică lăutărească, Mioara Lincan

S-a căsătorit de foarte tânără și a găsit cel mai bun bărbat. La doar 14 ani a fugit cu iubirea vieții și a sperat că va fi cea mai fericită femeie. Tata, mama erau plecați la nuntă și eu l-am chemat de Marinică, soțul meu, la școală să mă ia.

Am mers acasă, mi-am luat lucrurile și m-am mutat cu el la 14 ani. M-au împăcat cu părinții mei până la urmă, tata l-a iubit mult. Eram copil nu știam nimic, iar anul următor l-am făcut pe Giani. La 19 ani aveam trei copii.

Ne-am mutat cu soacra mea care nu m-a suportat deloc, ei erau foarte bogați, noi eram mai sărăcuți și cred că de asta. Nu i-am intrat deloc în grație!”, a declarat Mioara Lincan cu ceva timp în urmă pentru Antena Stars.

„La 12 noaptea, la o nuntă, mi-a spus că nu mai simte mâna și piciorul”

Totul a decurs ca la carte până în momentul în care viața i-a dat Mioarei Lincan cea mai grea palmă, când soțul său a paralizat. „Când aveam o nuntă la 300 kilometri distanță, ajungeam acasă la 11.00-12.00 ziua. Dacă dormeam două, eram foarte mulțumită. Dar așa a fost firea mea și așa sunt și acum. Bărbatul meu era bolnav.

Trebuia să știu dacă a mâncat, dacă și-a luat tratamentul, dacă era schimbat. Iar a doua zi, trebuia să plec la altă cântare. Dumnezeu mi-a dat atâta putere… soliștilor, de la oboseală, le scade vocea, mie nu mi s-a întâmplat. În mașină, cu lăutarii, mă rugam la Dumnezeu să mă ajute să pot cânta.

Soțul meu a fost violonist, unul foarte bun. Mi-amintesc că nenorocirea s-a întâmplat la o nuntă la Călărași. La 12 noaptea, în pauză, el mi-a spus că nu mai poate ține arcușul în mână, pentru că nu mai simte mâna și piciorul.

Am ajuns acasă, iar dimineața nu a mai putut mișca partea dreaptă. Am făcut toate investigațiile posibile, nu s-a mai putut schimba nimic. Ulterior a făcut și Parkinson și a murit de leucemie. 17 ani a rămas bolnav și s-a stins la 65 de ani”, a spus artista.

„Mi-am făcut datoria onorabil față de copiii mei”

Pe de altă parte, Mioara spune că e mulțumită sufletește pentru că și-a făcut datoria față de copiii săi. Toată viața, am muncit doar pentru copii. Nu mi-a plăcut luxul, nu am fost o femeie bogată. Dar mi-am făcut datoria onorabil față de copii și bărbatul meu, a declarat cântăreața.