Contul de Twitter al lui Donald Trump, predat lui Joe Biden

Contul de Twitter al lui Donald Trump, predat lui Joe Biden
Twitter a anunțat vineri că, după investirea oficială a noului Președinte american Joe Biden, contul @potus, ce în prezent aparține lui Donald Trump, va fi predat către Joe Biden.

Casa Alba deține în total aproximativ doisprezece conturi pe platforma de socializare, a declarat pentru CNN Business Nick Pacilio, purtător de cuvânt al platformei Twitter.  De menționat faptul că @potus, contul în discuție, este platforma oficială de care a dispus Trump, contul acesta nefiind același cu cel personal al sau, @realDonaldTrump.

„Twitter se pregătește activ pentru a sprijini tranziția conturilor instituționale de la Casa Albă pe 20 ianuarie 2021. Așa cum am făcut pentru tranziția prezidențială în 2017, acest proces se desfășoară în strânsă consultare cu Administrația Națională a Arhivelor și Înregistrărilor”, a spus Pacilio într-o declarație.

Contul oficial folosit de Trump va fi predat către Joe Biden, după ce va fi validat ca noul președinte al SUA.

Controverse pe Twitter în timpul mandatului lui Trump

De-a lungul mandatului de trei ani, președintele a intrat de multe ori în conflict cu platforma Twitter, care a fost nevoită în multe cazuri să îl cenzureze pe acesta și să-i marcheze postările ca fiind “fake news”.

Ultimul conflict de acest gen a avut loc la începutul lunii noiembrie a acestui an, când Donald Trump a luat Twitter-ul cu asalt printr-o mulțime de postări în care spunea că alegerile americane au fost fraudate. În aceste condiții reprezentanții rețelei de socializare au avut ca singură soluție aceea de a marca respectivele mesaje că fiind “discutabile”.

Actualul președinte își va păstra după 20 Ianuarie contul personal pe care îl deține, însă își va pierde privilegiile speciale de care avea parte și va fi supus acelorași reguli ca și restul utilizatorilor platformei.

Twitter este una dintre cele mai răspândite platforme de socializare în State Unite. Apărută în 2006, aceasta are în prezent mai mult de 321 de milioane de ușeri activi pe luna și a fost supranumita “sms-ul internetului”

Anchetat de procurori, Dan Tudorache anunță că se retrage din PSD