Doliu în muzică și fotbal. A murit autorul celei mai cântate melodii pe stadioane

Doliu în muzică și fotbal. A murit autorul celei mai cântate melodii pe stadioane
Este doliu imens în lumea muzicii chiar la început de an. Un celebru cântăreț, ale cărui melodii le-a fredonat o lume întreagă, s-a stins din viață. E autorul celei mai cântate melodii pe stadioane.

Este doliu imens în lumea muzicii chiar la început de an. Un celebru cântăreț, ale cărui melodii le-a fredonat o lume întreagă, s-a stins din viață.Este vorba despre muzicianul britanic Gerry Marsden, care s-a stins din viață la aproape 80 de ani. Acesta a cunoscut celebritatea în anii ’60 ca solist al formaţiei Gerry And The Pacemakers.

Anunțul tragic a fost făcut duminică chiar de famila sa, scrie Capital.ro. Nu a fost clarificată cauza decesului însă se pare că artistul nu a murit de COVID și nici nu a dus o luptă foarte lungă.

„Gerry a murit în cursul dimineţii zilei de azi după o scurtă suferinţă care nu a avut nicio legătură cu COVID-19. Soţia sa, fiicele şi nepoţii sunt devastaţi”, a transmis duminică familia artistului într-un comunicat citat de agenţia PA.

De asemenea, prezentatorul radio Pete Price, un prieten al muzicianului, scrisese anterior pe Twitter despre moartea lui Marsden. Managerul artistului, Robert Pratt, a confirmat de asemenea decesul, potrivit Sky News.

Cea mai cunoscută piesă: You Will Never Walk Allone

De menționat este faptul că una dintre cele mai cunoscute piese ale grupului înfiinţat la Liverpool, ale cărui prime trei single-uri au devenit hituri care au ajuns în fruntea topurilor din Marea Britanie, este piesa „You’ll Never Walk Alone”.

Cântecul a fost imnul clubului englez de fotbal Liverpool FC timp de decenii şi poate fi adesea auzit şi pe alte stadioane de fotbal.

Liverpool FC i-a adus un omagiu lui Marsden, duminică, pe Twitter. „Cu mare tristeţe aflăm despre trecerea în nefiinţă a lui Gerry Marsden”, a scris clubul. „Cuvintele lui Gerry vor trăi pentru totdeauna alături de noi. Nu vei fi niciodată singur”, se mai arată în mesaj, cu referire la titlul melodiei.

Formaţia Gerry And The Pacemakers a avut origini comune cu grupul mai bine cunoscut din Liverpool, de pe aşa-numita scenă Merseybeat, The Beatles, dar şi acelaşi manager, Brian Epstein, şi acelaşi producător, George Martin.

Alte hit-uri ale trupei au fost „How Do You Do It?” şi „I Like It”.


Sursa foto: Instagram

Exclusiv. Victor Slav își schimbă viața în 2021. Vedeți ce afaceri pornește și cine i-a intrat în viață

Recomandarile noastre