A dat năpasta peste Traian Băsescu. Fostul președinte se așteaptă la orice. „E o campanie masivă de compromitere…”

A dat năpasta peste Traian Băsescu. Fostul președinte se așteaptă la orice. „E o campanie masivă de compromitere…”
Nici n-a ieșit bine din spital că a dat peste alte probleme. Prin ce momente dificile trece acum Traian Băsescu.

Un personaj controversat i-a făcut zile fripte lui Traian Băsescu. Fostul președinte îl așteaptă să repare ce a stricat. A intervenit și Poliția.

A dat năpasta peste Traian Băsescu. Fostul președinte se așteaptă la orice. „E o campanie masivă de compromitere…”

Președintele Traian Băsescu încearcă să scape de toate problemele dar, din nefericire, mai are încă una în plus. Recent, gardul casei din cartierul Primăverii unde locuiește încă acesta și soția a fost vandalizat. S-a aflat și cine este vinovatul. Nimeni altul decât Marian Căpățână, un personaj implicat în alegerile din 2009 care, se pare că nu a uitat că a fost arestat în dosarul cu fratele fostului președinte și a vrut să-i plătească o poliță. El i-a lăsat și un mesaj, scris cu graffiti pe gardul casei: „Petrov, achită-ți datoriile”.

Este un moment dificil pentru mine, o să încerc să trec peste el

Dacă acest Căpățână a vrut să-l sperie pe Băsescu, acest lucru nu i-a reușit, pentru că fostul președinte al României se ține tare. În plus, Traian Băsescu susține că în acest moment a început o campanie masivă de compromitere. „Mă aștept la orice, Căpățână este un om care a făcut pușcărie. Nu mă tem, dacă m-aș teme ar trebui să mă încui în casă, să mă baricadez.

E o campanie masivă de compromitere, după cum ați aflat aseară, Radu Cristescu a primit loc eligibil pe listele PSD, cu condiția să mă denigreze, condiție impusă chiar de Dragnea. Este un moment dificil pentru mine, dar o să încerc să trec peste el”,  a declarat Traian Băsescu în fața camerelor de luat vederi.

„Nu voi apela la nicio firmă de pază după retragerea SPP”

Băsescu spune că nu știe ce vrea să demonstreze Căpățână prin acest gest și i se pare doar un om de proastă calitate. „Căpățână nu știu ce miză are. Este evidentă concentrarea de pe toate părțile. Nu am bănuieli și nu am primit niciun fel de amenințări. Mi se pare o chestiune de proastă calitate a unui om de proastă calitate.

M-a sunat fratele meu să îmi spună că afirmația legată de bani nu e adevărată, că nu a avut cont la BCR, unde spune Căpățână că a depus 2.000 de euro. Au fost unii specializați în dezinformare. Că sunt la Paris, e o adevărată poveste. Nu voi apela la nicio firmă de pază după retragerea SPP. Nu văd care ar fi scopul nici să sun la Poliție. Cu ce ar ajuta? Dacă Ion Iliescu are pază și se duce mereu Ceaușescu acolo și face scandal, la ce folosește?! Nu am ce să spun. Mi se pare că e greu de explicat și dacă astea sunt abordările instituțiilor statului, eu ce pot face?

Inactivitatea instituțiilor nu mă surprinde. Ele sunt lovite de o lașitate când un om nu mai are putere. Dacă mai aveam putere, Căpățână era în dubă acum și gardul era curățat. Dacă eram într-o funcție de putere politică, acum sunt un pensionar inofensiv. Poliția nu va face nimic. Să îl aducă pe Căpățână să spele gardul”, a mai spus fostul președinte.

„Un atac la persoană, nu la adresa statului”

Într-o intervenție la Realitatea, fostul președinte al României și-a spus încă odată punctul de vedere privind vandalizarea casei. „E o ofensivă împotriva mea, un atac concertat. Un atac la persoană, nu la adresa statului”, a spus acesta. De asemenea, acesta a adus în discuție și momentul în care s-a decis că a fost colaborator al Securității.

Traian Băsescu susține că „Îmi asum ce am scris în rapoarte. Sunt adevăruri. Nu am făcut poliție politică. La CEDO voi spune că decizia instantei a fost dată in baza unor documente irelevante. O să se ocupe o firma de avocatură”. Pe de altă parte, fostul președinte al României a susținut că nu are case, „nici măcar un coteț de găini” în străinătate, nu a investit niciun leu sau euro în afara României și nu are conturi în străinătate.

„Vor urma și alții, Victor Ponta”

La rândul său, Căpățână (foto sus) exclude vandalismul și mărturisește că timp de o lună de zile va învăța să facă graffiti. Iar următoarea casă unde va demonstra cât de talentat este va fi locuința lui Victor Ponta. „Trebuie să le explice milioanelor de români care au plecat în afară de ce a distrus capitalul. Nu am vandalizat. Eu de astăzi, o lună de zile, voi învăța să fac graffiti.

Vor urma și alții, Victor Ponta. Eu sunt așa-zisul intermediar între Bercea Mondial și Mircea Băsescu. Știe toată lumea că atunci când am fost arestat eu și Mircea Băsescu, acest individ a ieșit sub umbrela luptei anticorupție pe care o făcea Kovesi, acea individă monstruoasă.

Am fost arestat că aș fi intermediat banii dintre Bercea Mondial și Mircea Băsescu. Eu am făcut doi ani de pușcărie din cauza acestor escroci. Eu am numărat banii, cei 600 de mii de euro pe care i-a adus Bercea Mondial lui Mircea Băsescu pentru Traian Băsescu au fost ca Bercea Mondial să fie scăpat de justiția independentă”, a afirmat Căpățână.