Legea a fost votată în unanimitate de reprezentanții Camerei Reprezentanților și a fost adoptată în Senat. Proiectul urmează să fie promulgat de președintele Joe Biden.
În aceste condiții, Avril Haines, directoarea pentru Informații Naționale va trebui să declasifice „orice informaţii despre potenţiale legături dintre Institutul de Virologie din Wuhan şi originea coronavirusului” în decurs de 90 de zile. Potrivit informațiilor oferite de Avril Haines în Congres, nu este vorba de „nicio armă biologică, nici de o manipulare genetică”.
Scurgere de laborator sau expunere la animal contaminat?
Pe de altă parte însă, a spus aceasta, comunitatea de informații americană se împarte în două. Unele persoane spun că ucigătorul coronavirus ar fi apărut ca urmare a „unei scurgeri din laborator”, în timp ce alții susțin că totul a început de la expunerea „la un animal contaminat”.
„Poporul american trebuie să cunoască toate aspectele, inclusiv modul în care a fost creat acest virus și, în mod specific, dacă apariția naturală a fost rezultatul unui eveniment legat de laborator”, a declarat președintele republican al Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, Mike Turner.
Cine a fost primul bolnav de coronavirus
Potrivit unui studiu apărut în noiembrie 2021 în revista Science, prima persoană care s-a îmbolnăvit de coronavirus a fost o vânzătoare din Wuhan. Anterior, s-a spus că un contabil ale cărui simptome au apărut pe 16 decembrie 2019 ar fi fost prima persoană. De aici a venit și ipoteza că virusul s-a scurs dintr-un laborator.
Până în acest moment, nimeni n-a putut să dezlege misterul apariției coronavirusului care de trei ani a dat lumea peste cap și a ucis atâția oameni. Pe de altă parte, după ce au stat o lună în Wuhan, experți ai OMS alături de oameni de știință chinezi au arătat într-un raport din martie 2021 că virusul nemilos e posibil să fi fost transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook