Bucătarul Gurpareet Bains își numără fanii printre vedetele de la Hollywood interesate de alimentație sănătoasă. Gwyneth Paltrow e una din ele. El a conceput cea mai sănătoasă prăjiturică. Aceasta conține toate cele 5 porții de vegetale și fructe recomandate zilnic.

Potrivit lui Bains, cookie-ul dens cu aromă de afine este echivalent cu cinci pungi întregi de frunze verzi bogate în fibre. „Chikitsa Crumble” este o creație vegană care însumează 12 grame de fibre, 12 grame de proteine ​​și 5 porții de fructe și legume, având doar 280 de calorii, a spus bucătarul iubitor de alimente superioare, pentru agenția de știri britanică South West News Service.

„Cookie-ul a fost dezvoltat pentru a ajuta copiii, adolescenții și adulții – inclusiv cei care nu ating în mod normal fructele și legumele – să își obțină în mod natural vitalitatea, în cinci zile, fără să-și dea seama”, a mai relatat SWNS.


Brigitte Pastramă își vinde (ieftin) apartamentul primit cadou de la Năstase. Exclusiv

Cum sunt românii în trafic. Bănuiai, dar acum ai toate datele


„În calitate de bucătar și nutriționist, mi-a reamintit în permanență cât de dificil este pentru oameni să ia alegeri alimentare sănătoase și să își conducă drumul prin câmpul „minat” de sfaturi pentru dietă și informații contradictorii”, a precizat celebrul bucătar. Acesta a mărturisit că rețeta sa e atât de reușită, încât comenzile sunt peste măsură. Prăjiturica a fost testată pe prieteni, iar acum a ajuns să prepare minim 100 de prăjituri fără gluten pe săptămână.

Conform unui raport din 2017 al Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (CDC), doar un american din 10 își consumă zilnic porția recomandată de fructe și legume.

Nutriționiștii le recomandă adulților să mănânce cel puțin 1 1/2 – 2 cani pe zi de fructe și 2 – 3 căni pe zi de legume și frunze.  Oamenii care nu reușesc să mănânce diete sănătoase se pun în pericol pentru „boli cronice precum diabetul și bolile de inimă”, se arată în raportul citat de Fox News.

Sursa foto: Instagram / Gurpareet Bains

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp