A murit actorul Christopher Plummer! Avea 91 de ani

A murit actorul Christopher Plummer! Avea 91 de ani
Respectatul actor Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani. Vestea a fost confirmată de familie.

Actorul canadian Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani. Plummer avea în spate o carieră de 70 de ani. A câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul Beginners în 2011. De asemenea, actorul era cunoscut și pentru roluri precum cele din ”Sunetul Muzicii” sau ”Șansa inimii”, in ultimul jucând alături de Helena Bonham Carter.

Familia sa a confirmat știrea. A spus că a murit liniștit acasă în Connecticut, alături de soția sa de 53 de ani, Elaine Taylor. ”Chris a fost un om extraordinar care și-a iubit profund și și-a respectat profesia cu mari maniere de modă veche, umor  și muzica cuvintelor. A fost o comoară națională care și-a savurat profund rădăcinile canadiene. Prin arta și umanitatea sa, el ne-a atins inimile și viața sa legendară va rezista pentru toate generațiile viitoare. El va fi pentru totdeauna alături de noi ”, a declarat Lou Pitt, prietenul său. 

A murit Christopher Plummer. Carieră de 7 decenii în spate 

Născut Arthur Plummer la Toronto în 1929, strănepotul lui John Abbott, al treilea prim-ministru al Canadei, și a crescut în Quebec vorbind fluent engleza și franceza. După ce a părăsit școala, s-a alăturat Teatrului de Repertoriu din Montreal și, după o scurtă perioadă pe Broadway, a obținut primul său rol principal ca Hal în Henry V la festivalul Stratford din Ontario din 1956 . Au urmat mai multe roluri scenice, atât în Stratford, cât și pe Broadway, inclusiv prima sa nominalizare la Tony în 1959 pentru cel mai bun actor în JB-ul lui Archibald MacLeish , care a fost regizat de Elia Kazan. De asemenea, a obținut roluri cu Royal Shakespeare Company din Marea Britanie, interpretând Benedick în producția din 1961 Much Ado About Nothing (alături de Geraldine McEwan) și rolul principal al lui Richard III în același an.

Filmul Sunetul Muzicii, lansat cu un succes uriaș în 1965, a reprezentat trecerea lui Plummer către un actor genial.

A fost căsătorit de 3 ori 

Plummer a fost numit însoțitor al Ordinului Canadei în 1968. În 2001 a primit un premiu de guvernator general pentru realizările artistice de-a lungul vieții. A fost căsătorit de trei ori, cu Tammy Grimes, Patricia Lewis și Elaine Taylor și a avut o fiică, actrița Amanda Plummer, cu Grimes.

Foto: Facebook