A murit bărbatul cu coarne, cel mai bătrân din lume. Se spune că avea vârsta de 140 de ani

A murit bărbatul cu coarne, cel mai bătrân din lume. Se spune că avea vârsta de 140 de ani
Ali Anter, cunoscut ca fiind cel mai bătrân om de pe pământ s-a stins la vârsta de 140 de ani, susține Mirror.

Familia este devastată și susține că decesul i s-a tras de la operația ratată de îndepărtare a coarnelor.

Ali Anter, despre care se crede că este cel mai bătrân om din Yemen și din lume, avea excrescențe noduroase, asemănătoare unor coarne, care îi ieșeau din partea laterală a capului.

Ali ar fi murit la trei zile după ce a fost filmată o înregistrare video în care apare un bărbat despre care nu se știe dacă e medic sau nu, care încearcă să secționeze excrescența cu un instrument încins în foc. O metodă total nepotrivită care i-ar fi grăbit moartea. Pe de altă parte însă, sănătatea fizică și mentală ar fi fost deteriorată ca urmare a vârstei înaintate.

Coarnele i-au apărut după ce a împlinit 100 de ani

Excrescențele asemănătoare unor coarne i-au apărut lui Ali, poreclit „Cel cu două coarne”, după ce a împlinit 100 de ani, a relatat ziarul yemenit Aden al-Ghad. Pe măsură ce una dintre ele a crescut, s-a curbat ca un corn de capră și atingea nivelul gurii.

Presa locală relatează că Ali a rămas sănătos și și-a păstrat memoria până în jurul anului 2017, când a început să aibă probleme.

Bărbatul cu coarne, Ali Anter

Este posibil ca excrescențele care ieșeau din fruntea lui Ali să fi fost tumori ale pielii alcătuite din cheratină. Specialiștii spun că acestea apar din leziuni cutanate benigne, premaligne sau maligne și sunt mai frecvente la pacienții mai în vârstă și la persoanele cu pielea mai albă.

În unele cazuri, sunt asociate cu expunerea la soare și la alte surse de radiații UV. Potrivit informațiilor, se crede că cel mai bătrân din lume care, spun membrii familiei ar fi avut 140 de ani, ar fi lăsat în urmă 70 de nepoți. Cel mai bătrân bărbat în viață este venezueleanul Juan Vicente Pérez din Venezuela, care ar avea 113 ani și 293 de zile.

Recomandarile noastre