A murit „tăticul lui Beethoven”. Actorul a suferit mult înainte

A murit „tăticul lui Beethoven”. Actorul a suferit mult înainte
Cine nu își amintește celebrul film Beethoven, cu adorabilul câine Saint Bernard? Deși are o vechime, e preferat și de generațiile actuale. O veste tristă au primit însă, fanii peliculei.

Celebrul actor din „Beethoven” avea 86 de ani și suferea de cancer. Charles Grodin a murit marți, în casa sa din Wilton, Connecticut, anunță bbc.com.  Potrivit sursei citate, fiul actorului, Nicholas, a precizat că tatăl său a fost răpus de cancerul la măduva osoasă.

Grodin a jucat în numeroase comedii la Hollywood, dar a apărut și în talk-show-uri de maximă audiență din SUA. Unul din cele mai cunoscut roluri ale lui Grodin a fost cel din seria filmelor de familie „Beethoven” (1992). El interpreta un tată cu temperament vulcanic, „cucerit” însă de un câine adorabil.

A murit „tăticul lui Beethoven”. Actorul a jucat cu Anthony Quinn și De Niro

Charles Grodin s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania și a renunțat la studii în timp ce era la Universitatea din Miami, pentru a urma o carieră artistică. A început timid, în anii 1960, cu roluri pe Broadway. Debutul și l-a făcut în  debutând în producția Tchin-Tchin, alături de Anthony Quinn. La scurt timp, Grodin a migrat spre televiziune și film. A apărut în „Rosemary’s Baby” (1968), filmul cult regizat de Roman Polanski.

În anii 70 cariera lui Grodin s-a lansat cu adevărat. A jucat în „Catch-22” (1970) și „The Heartbreak Kid” (1972). Pentru acesta din urmă a fost nominalizat la Globurile de Aur. Chiar dacă nu a câștigat Globuri sau Oscaruri, Charles Grodin a avut un succes uriaș la public și la critici.  Totuși, în 1988, actorul a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Valladolid International Film Festival, pentru rolul din „Midnight Run”, comedia în care a jucat alături de Robert De Niro.

Și a mai bifat un premiu, un Emmy, în calitate de co-scriitor al unei producții TV, împreună cu Paul Simon (1977). Charles Grodin a avut propriul talk-show în anii 1990. De asemenea, Grodin a apărut în emisiunile prezentatorilor de calibru Johnny Carson, David Letterman și Jay Leno.

Steve Martin, un alt veteran al comediei hollywoodiene, a deplâns dispariția lui Grodin, numindu-l „unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-a întâlnit vreodată”.

Sursa foto: Instagram

Horoscop Minerva – 19 mai. Pentru Pești e ziua în care încep câștigurile