A murit „tăticul lui Beethoven”. Actorul a suferit mult înainte

A murit „tăticul lui Beethoven”. Actorul a suferit mult înainte
Cine nu își amintește celebrul film Beethoven, cu adorabilul câine Saint Bernard? Deși are o vechime, e preferat și de generațiile actuale. O veste tristă au primit însă, fanii peliculei.

Celebrul actor din „Beethoven” avea 86 de ani și suferea de cancer. Charles Grodin a murit marți, în casa sa din Wilton, Connecticut, anunță bbc.com.  Potrivit sursei citate, fiul actorului, Nicholas, a precizat că tatăl său a fost răpus de cancerul la măduva osoasă.

Grodin a jucat în numeroase comedii la Hollywood, dar a apărut și în talk-show-uri de maximă audiență din SUA. Unul din cele mai cunoscut roluri ale lui Grodin a fost cel din seria filmelor de familie „Beethoven” (1992). El interpreta un tată cu temperament vulcanic, „cucerit” însă de un câine adorabil.

A murit „tăticul lui Beethoven”. Actorul a jucat cu Anthony Quinn și De Niro

Charles Grodin s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania și a renunțat la studii în timp ce era la Universitatea din Miami, pentru a urma o carieră artistică. A început timid, în anii 1960, cu roluri pe Broadway. Debutul și l-a făcut în  debutând în producția Tchin-Tchin, alături de Anthony Quinn. La scurt timp, Grodin a migrat spre televiziune și film. A apărut în „Rosemary’s Baby” (1968), filmul cult regizat de Roman Polanski.

În anii 70 cariera lui Grodin s-a lansat cu adevărat. A jucat în „Catch-22” (1970) și „The Heartbreak Kid” (1972). Pentru acesta din urmă a fost nominalizat la Globurile de Aur. Chiar dacă nu a câștigat Globuri sau Oscaruri, Charles Grodin a avut un succes uriaș la public și la critici.  Totuși, în 1988, actorul a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Valladolid International Film Festival, pentru rolul din „Midnight Run”, comedia în care a jucat alături de Robert De Niro.

Și a mai bifat un premiu, un Emmy, în calitate de co-scriitor al unei producții TV, împreună cu Paul Simon (1977). Charles Grodin a avut propriul talk-show în anii 1990. De asemenea, Grodin a apărut în emisiunile prezentatorilor de calibru Johnny Carson, David Letterman și Jay Leno.

Steve Martin, un alt veteran al comediei hollywoodiene, a deplâns dispariția lui Grodin, numindu-l „unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-a întâlnit vreodată”.

Sursa foto: Instagram

Horoscop Minerva – 19 mai. Pentru Pești e ziua în care încep câștigurile

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre