Animalul se afla în apropierea casei lui Escobar, pe autostradă, când a fost lovit, mortal, într-un accident, de un SUV, au declarat miercuri autoritățile de mediu, citate de NBC News.
Hipopopotamii, care s-au răspândit de pe moșie în râurile din apropiere și care acum numără peste 100 de exemplare, nu au prădători naturali în Columbia și au fost declarați o specie invazivă care ar putea perturba ecosistemul. Accidentul de marți seara a reflectat pericolul suplimentar pe care hipopotamii, care cântăresc până la 2 tone, îl pot reprezenta pentru automobiliști.
Ocupanții vehiculului nu au fost răniți în accidentul care a avut loc în nord-vestul țării, pe o autostradă care leagă Bogota de Medellin, a declarat poliția. Hipopotamul a murit însă imediat.
„Hipopotamii de cocaină” ai lui Escobar trăiesc în libertate în Columbia
„Acesta este unul dintre pericolele pe care le reprezintă prezența acestei specii. Mulți dintre ei traversează autostrada pe unde trec multe vehicule, este, de asemenea, un pericol pentru oameni, a declarat David Echeverri López, biolog la Cornare, autoritatea locală de mediu. Hipopotamii sunt imprevizibili, în orice moment pot ataca o persoană”.
„Hipopotamii de cocaină” existenți sunt descendenții animalelor pe care Pablo Escobar le-a importat ilegal în ferma sa columbiană în anii 1980, perioadă în care conducea peste comerțul cu droguri din țară. După moartea sa, care a avut loc într-un schimb de focuri cu autoritățile în 1993, hipopotamii au fost abandonați pe proprietate și lăsați să se dezvolte fără prădători naturali.
Originari din Africa, hipopotamii au fost declarați invazivi în Columbia anul trecut. Oficialii de mediu din această țară spun că populația lor de aproximativ 130 de exemplare ar putea ajunge la 400 în opt ani. Majoritatea hipopotamilor trăiesc liber în râuri și se reproduc fără control.
Locuitorii din Puerto Triunfo, aflat în apropiere, s-au obișnuit ca hipopotamii să se plimbe uneori liber prin oraș. Autoritățile din Columbia au propus transferul a cel puțin 70 de animale în India și Mexic pentru a controla populația acestora. Oamenii de știință avertizează că fecalele hipopotamilor schimbă compoziția râurilor și ar putea afecta habitatul animalelor precum lamantinelor și al capibara.
Sursa foto: Nathab.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook