A murit Vivienne Westwood, Regina tartanului. Lumea modei e răvășită

A murit Vivienne Westwood, Regina tartanului. Lumea modei e răvășită
Creatoarea de modă britanică Vivienne Westwood a încetat joi din viaţă la vârsta de 81 de ani. Lumea modei e în doliu din nou.

Dame Vivienne Westwood a murit „în pace şi înconjurată de familia ei în Clapham, sudul Londrei. Lumea are nevoie de oameni ca Vivienne pentru a schimba lucrurile în bine”, a anunţat brandul ei de haute couture pe Twitter. Într-o declaraţie ulterioară, soţul şi partenerul ei de creaţie Andreas Kronthaler, 56 de ani, a menționat: „Voi continua cu Vivienne în inima mea. Am lucrat până la sfârşit şi ea mi-a oferit o mulţime de lucruri pe care să le pot duce mai departe. Mulţumesc, dragă”.

Vivienne Isabel Swire s-a născut la 8 aprilie 1941 în satul Tintwhistle din Derbyshire, fiind cea mai mare dintre cei trei copii ai unei familii din clasa muncitoare. Aceștia au încurajat-o în domeniul meşteşugului.

Designer de pionierat, Vivienne Westwood şi-a făcut un nume pe scena modei încă din anii 1970, cu modele androgine, tricouri cu sloganuri şi o atitudinea ireverenţioasă faţă de elitele conducătoare. A fost numită revoluționară, pentru modul în care a adus curentul punk în modă și l-a sublimat.

A început să creeze într-un magazin deschis de impresarul trupei Sex Pistols

De altfel, nu puțini critici în domeniu sunt unanim de acord că ultima ultima inovație reală în modă a fost punk. „Regina Revoluției și-a schimbat forma pentru a aduce puțină anarhie sănătoasă în paradis”, e doar unul din mesajele care au urmat anunțului morții celebrei Vivienne Westwood.

Westwood a ajuns să fie cunoscută după ce a început să creeze haine pentru magazinul pe care ea şi Malcolm McLaren, impresarul celei mai cunoscute trupe punk din toate timpurile, Sex Pistols, l-au deschis pe King’s Road.

Acesta a devenit cunoscut sub numele de SEX. Abilitatea lor de a sintetiza îmbrăcămintea şi muzica a modelat scena punk din Marea Britanie din anii 1970, care a fost dominată de trupa lui McLaren, Sex Pistols.

Fără lenjerie intimă la Palatul Buckingham

În biografia ei din 2014, Vivienne Westwood spunea că lucrează în industria modei doar pentru a distruge cuvântul „conformitate”. „Nimic nu este interesant pentru mine decât dacă are acel element”, a spus ea. Toată viața a trăit la polul opus conformității.

Când a primit medalia Ordinului Imperiului Britanic și s-a prezentat la Palatul Buckingham, a mers fără lenjerie intimă – un fapt pe care l-a dovedit fotografilor după ce și-a rotit fusta.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre