A spune„Te iubesc” celor apropiați mai des îți poate schimba viața. Ce spun psihologii

A spune„Te iubesc” celor apropiați mai des îți poate schimba viața. Ce spun psihologii
Potrivit unui sondaj, mai mult de jumătate dintre cuplurile care au o relație de 2-5 ani spun „te iubesc” în fiecare zi. Dar, pe măsură ce relația atinge peste 10 ani, acest număr scade la 33% și continuă să scadă odată cu trecerea timpului.

A spune„Te iubesc” celor apropiați mai des îți poate schimba viața. Cu timpul, oamenii își exprimăm sentimentele din ce în ce mai puțin. Cu toate acestea, există multe motive pentru a schimba acest obicei și suntem aici pentru a vă spune de ce. Există o modalitate prin care vă puteți îmbunătăți viața de zi cu zi, fără a depune eforturi mari.

A spune „Te iubesc” servește drept „oxigen pentru relație”

A spune„Te iubesc” celor apropiați mai des îți poate schimba viața. Legătura umană este un lucru viu la proriu. Necesită multă investiție emoțională, dar nu trebuie să fie o muncă istovitoare atâta timp cât ne ocupăm de ea.

A arăta afecțiune pentru cei dragi poate fi la fel de ușor ca să le amintești cât de norocos te simți că îi ai în viața ta. Mai precis, nu vorbim doar despre relații romantice, ci poate fi și legătura vostră cu părinții, copiii, frații și așa mai departe.

O psiholoagă pe nume Lisa Arango crede că a spune „Te iubesc” servește drept „oxigen pentru relație”. Ea mai adaugă că „spunând cuiva că îl iubești, alimentează relația și o menține vie”. Este nevoie de un efort minim, dar recompensa este nemăsurabilă.

Veți deveni o sursă de securitate și grijă pentru cei dragi

Poate fi foarte supărător dacă oamenii dragi ție merg la altcineva cu problemele și nevoile lor emoționale. Cu toții suntem în mod inerent egoiști într-un fel sau altul, dar în acest caz, dorința de a avea nevoie de ceilalți poate fi un lucru bun. 

Exprimarea iubirii le arată celorlalți oameni că le dorești binele și că ei pot avea încredere în tine. Arango a spus că fapttul că le amintești celor apropiați că ei contează pentru tine este suficient pentru a-i menține fericiți. 

„Ceea ce caută oamenii este prezența emoțională”, explică psihologul.

S-ar putea să experimentați chiar beneficii pentru sănătate

Vorbind despre egoism, împărtășirea iubirii cu ceilalți are, de fapt, o influență directă asupra bunăstării tale. Kory Floyd, profesor specializat în comunicarea umană, consideră că exprimarea iubirii, sub orice formă, poate fi benefică pentru sănătatea noastră. Imaginați-vă că aveți o zi cumplită și apoi veți veni acasă la persoana pe care o iubiți. 

„Este posibil să nu schimbe nimic despre ceea ce se întâmplă prost în ziua ta, dar poate schimba totul în ceea ce privește modul în care te simți în acel moment. Vei simți că tot stresul tău se topește”, spune Floyd.

Trezirea spirituală. Ce este și cum se manifestă