Trezirea spirituală. Ce este și cum se manifestă

Trezirea spirituală. Ce este și cum se manifestă
Din ce în ce mai mulți oameni își împărtășesc experiențele personale legate de descoperirea lumii spirituale, dincolo de ceea ce și-ar fi putut imagina vreodată. Oamenii sunt împărțiți între cei credincioși și cei care se îndoiesc de o realitate spirituală.

Trezirea spirituală. Unii oameni cred în existența unei realități nemateriale. Alții au multe îndoieli că există ceva dincolo de ceea ce poate fi văzut și demonstrat într-un laborator științific.

Educația, medicina și chiar majoritatea bisericilor sunt ferm bazate pe lumea rațională, ceea ce înseamnă că experiența personală a unui alt tărâm este suspectă.

Ce este o trezire spirituală?

Trezirea spirituală este un proces permanent, continuu, de a realiza mai mult, de a dori mai mult, de a înțelege mai mult. Atunci când ai o dorință puternică să te aliniezi cu propria ta ființă, cu Universul, cu sufletul tău. Sau, mai exact, o conștientizarea bruscă a conexiunii pe care o împărtășiți cu universul. Poate părea copleșitor.

Potrivit psihologilor, o trezire spirituală sau iluminare spirituală este procesul prin care conștientul este dizolvat din corp fără tendințe de ego rămase. Cu alte cuvinte, este un compromis al grijilor, stresului și sentimentelor negative din viața de zi cu zi pentru pace interioară prin actul descoperirii adevăratului sine.

Cu toate acestea, aceasta nu este singura definiție acceptabilă a trezirii spirituale. Tamara Lechner de la Centrul Chopra definește o trezire spirituală ca fiind momentul în care încetezi să privești spre viitor sau trecut și nu experimentezi prezentul printr-un filtru de ego.

În absența unui ego, ești pe deplin conștient de ființa ta conștientă și de tot ceea ce te leagă de împrejurimile tale.

Cine poate avea o trezire spirituală?

Deși sună de parcă ai avea nevoie să își dedici decenii din viață practicării metodelor necesare pentru a avea o trezire spirituală, este mai simplu de atât. Oricine are acces la această conștiință luminată, denumită și „conștientul trezit” sau „sinele adevărat”.

Motivul pentru care nu oricine a avut deja o trezire spirituală este nivelul de conștientizare pe care fiecare persoană îl are despre adevăratul lor sine. 

Pentru unii oameni, conștientizarea vine natural și treptat prin antrenament și meditație. Pentru alții, conștientizarea vine brusc și puternic printr-un moment de claritate intensă. Aceasta este o trezire spirituală și este rapidă, dar veșnică.

Astenia de primăvară. Când trebuie să mergem la medic

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp