Născută sub numele Jo Raquel Tejada în Chicago în 1940, ea a dorit inițial să danseze. Legendarul fizic al lui Raquel s-a dovedit de fapt un obstacol. Vorbind cu Sunday Post în 2018, ea a dezvăluit că „a muncit din greu până am împlinit 17 ani – moment în care am crescut destul de bineînțeles, iar instructorul meu mi-a spus că într-adevăr nu am figură pentru balet”.

Dar, a început să participe la concursuri de frumusețe, și apoi s-a mutat pe micul ecran. Raquel nu juca roluri, ci prezenta rubrica meteo la KFMB. S-a căsătorit cu James Welch, pe care îl cunoștea încă din liceu și au avut doi copii – Tahnee (acum actriță ea însăși) și Damon.

De la starea vremii la Hollywood

A fost doar o chestiune de timp până când luminile puternice de la Hollywood să se focuseze pe ea. Căsătoria lui Raquel s-a încheiat și a decis să meargă la Los Angeles cu copiii ei în 1963. În anul următor a debutat în film în „A House Is Not A Home” cu Shelley Winters. Filmul lui Elvis a urmat în curând: „Roustabout”. Până atunci îl întâlnise pe Patrick Curtis, managerul ei și cel care i-a devenit al doilea soț, scrie The Vintage News.

Curtis a sfătuit-o să păstreze numele de Welch, pentru a evita stereotipurile legate de originea sa latino. A trecut de la Jo la Raquel la o vârstă fragedă. „Cred că dacă aveți un fundal anglo-saxon și sunteți de origine latină, latina câștigă”, a spus vedeta pentru Associated Press în 2015. „Este ceva despre temperamentul și esența voastră”. Tatăl ei, Armando, era din Bolivia. Mama Josephine, era albă.

Rolul iconic, în bikini de blană

Primul rol mare al lui Raquel a venit cu clasicul SF din 1966, „Fantastic Voyage”. În același an a mai obținut unul din rolurile ei definitorii – regina Loana în „Un milion de ani î.e.n.”. Ray Harryhausen a furnizat dinozaurii animați, dar pentru mulți Raquel a fost adevărata vedetă a acestei aventuri preistorice.


Exclusiv. Andreea Bălan s-a băgat deja pe afacerea iubitului Tiberiu Argint. Ce bani câștigă!

Secretul teribil al Reginei Elisabeta II, ascuns de familie decenii, s-a aflat


A fost lansat și înainte de „Fantastic Voyage”, sporindu-i celebritatea. Adevărul e că imaginea ei într-un bikini din blană a captat imaginația publicului. Intervievată de Dick Cavett în 1972, Raquel era mai mult decât conștientă de ce anumiți membri ai publicului iubeau filmul.

Chiar și peste câteva decenii, i se cerea în mod regulat să dea autografe pe acele poze de publicitate în care apărea sumar îmbrăcată.  Pentru Raquel, amintirea începuturilor tale este esențială. „Îmi amintesc că James Stewart mi-a spus cu mult timp în urmă să nu evit fanii sau lucrurile care le plac fanilor tăi la tine”, a spus ea. „A fost un sfat bun”.

Filme atrăgătoare, cum ar fi filmul de spionaj „Fathom” și comedia „Bedazzled” a lui Peter Cook / Dudley Moore i-au consolidat reputația de actriță bună. Ea a jucat și în „Lady In Cement” alături de Frank Sinatra în 1968.

O altă lucrare notabilă include „Myra Breckinridge” (1970), bazată pe satira socială a autorului Gore Vidal. Raquel a realizat apoi drama „Iubitul”, alias „Păcatul” sau „Neastâmpăratul”. O fotografie din spatele scenei din producția lui Terry O’Neill este expusă la Londra, după cum a raportat The Express. Anii 70 au prins-o jucând rolul principal în westernul „Hannie Caulder” (1971). Apoi a continuat să apară ca Constance Bonacieux în seria „Three Musketeers” a lui Richard Lester.

„Simt că am avut o viață frumoasă”

Ultimul său credit de film până în prezent este „How to be a latin lover” din 2017.

Pe micile ecrane, ea a jucat în „House of Versace” din 2013. De asemenea, Raquel a călcat pe scenă și a ascultat melodii în spectacole precum „Femeia anului”, un muzical co-scris de Kander și Ebb.

Ea a decolat și în sitcom-ul anilor ’90 „Seinfeld”, prezentându-se ca o diva agresivă care atacă fizic distribuția. După despărțirea de Patrick Curtis în 1972, s-a căsătorit cu actorul / scriitorul / regizorul André Weinfeld cu care a trăit între 1980 – 1990.

S-a căsătorit apoi cu Richard Palmer în 1999 și au divorțat în 2004. Vorbind despre „Piers Morgan’s Life Stories” în 2015, ea a dezvăluit: „Am avut sentimente reale pentru toți acei bărbați. La vremea aceea, am crezut că sunt îndrăgostit în mod legitim și că putem face o viață grozavă împreună, dar nu era ca în cărți”.

Această personalitate puternică a încercat întotdeauna să joace rolurile în condițiile ei. „Am luat taurul de coarne eliberându-mă și creându-mi o carieră”, a declarat diva într-un interviu. Cum se simte în ziua de azi și ce spune despre cariera sa? „Sunt doar mulțumită”, a spus ea pentru „Povești de viață”. „Simt că am avut o viață foarte frumoasă”.

Sursa foto: Instagram

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp