Aceste legume și fructe nu se congelează niciodată. Le veți distruge aroma naturală

Aceste legume și fructe nu se congelează niciodată. Le veți distruge aroma naturală
Gospodinele se pregătesc din timp pentru iarnă și se gândesc încă de pe acum ce fructe și legume să pună la congelator.

Când afară e ger de crapă pietrele, e o bucurie să faci mâncare din fructe și legume congelate din vară, doar că nu toate se rezistă la frig. Iată ce nu trebuie să puneți la congelator.

Aceste legume și fructe nu se congelează niciodată. Le veți distruge aroma naturală

Specialiștii spun că sunt puține fructe și legume, mai ales din categoria celor cu coajă tare care nu pot fi păstrate la congelator pentru iarnă. Cu toate acestea, gospodinele trebuie să știe ce să aleagă, în caz contrar se va distruge atât textura cât și aroma naturală a acestora.

Roșiile cherry, roșiile bine coapte și castraveții nu rezistă la frig

Din categoria legumelor care nu se recomandă a fi introduse la congelator fac parte roșiile cherry, dar și cele de grădină, dar și castraveții, pentru că atunci când se decongelează vor deveni o pastă. La fel se va întâmpla și cu castraveții, cei dezghețați nu vor mai fi buni de absolut nimic.

Nici pepenii nu vor rezista la congelator, pentru că odată ce vor fi scoși nu veți mai face nimic din ei. La capitolul citrice, se poate ține la congelator doar coaja de lămâie sau portocale, nu și fructul, dar și în cazul acesteia trebuie să știți că nu va mai avea aceeași aromă.

Avocado congelat nu va mai avea nici un gust

Dacă vă place avocado, trebuie consumat imediat ce s-a copt, pentru că odată ce va fi decongelat, nu va mai avea nici un gust. Dacă aveți de gând să introduceți strugurii în frigider pentru iarnă, veți constata că aceștia nu vor mai avea parfumul specific și nu veți face decât să aruncați banii.

La capitolul țelină, rădăcina se păstrează foarte bine la congelator, dar frunzele se vor înmuia odată ce vor fi decongelate. Evitați să puneți pentru iarnă salată verde, varză, dar și ridichi și gulii, pentru că nu vor avea nici un gust.

Sursă foto: povestea casei