Actorii care au jucat Superman au fost urmăriți de un blestem teribil

Actorii care au jucat Superman au fost urmăriți de un blestem teribil
Superman venea de pe planeta Krypton. Putea să zboare, să ridice obiecte care cântăreau mii de kilograme, să prindă gloanțe cu mâna și să vadă în infraroșu. Un erou iubit în toată lumea. Însă, actorii care au interpretat acest rol au fost urmăriți de un blestem teribil.

În SUA, benzile desenate aveau un succes uriaș în perioada interbelică. Superman devenise idolul oricărui puști, iar revistele de profil se tipăreau într-un tiraj de varia între 1 – 2 milioane de exemplare. Personajul creat de cuplul Schuster – Siegel avea să devină cunoscut în întreaga lume, datorită cinematografiei.

Superman, un succes uriaș timp de aproape 100 de ani

Christopher Reeve se confundă cu Superman. Un bărbat tânăr, frumos, atlet, care sărea în ajutorul oamenilor aflați în dificultate și salva și Omenirea. Inițial, a fost erou de benzi desenate.”Părinți” au fost artistul canadian Joe Schuster și scriitorul american Jerry Siegel. ”Certificatul de naștere” al lui Superman a fost emis în 1932.

În 1978, regizorul Richard Donner crea filmul care purta numele super-eroului. Rolul principal i-a revenit lui Christopher Reeve, în vârstă de 26 de ani la acea vreme.

Atunci, pelicula a avut un buget de 55 de milioane de dolari și încasări de 300 de milioane de dolari. Succesul a impus apariția unor noi serii: Superman II (1980), Superman III (1983) și Superman IV (1987). De fiecare dată, Christopher Reeve a primit rolul principal și a intrat astfel în conștiința cinefililor.

Superman venea de pe planeta Krypton, putea să zboare, să ridice obiecte care cântăreau mii de kilograme, să prindă gloanțe cu mâna și să vadă în infraroșu. Însă el trăia pe Pământ o viață dublă, identitatea lui fiind construită în jurul ziaristului Clark Kent.

Christopher Reeve, care a jucat de patru ori super-eroul, a fost paralizat de la gât într-un accident de călărie din 1995

Actorii care au jucat Superman au fost urmăriți de un blestem teribil

Franciza „Superman” este formată din cinci filme realizate între 1978 și 2006. Potrivit Box Office Mojo, a câștigat un buget brut ajustat la inflație de 1,2 miliarde de dolari. În ciuda randamentului impresionant, ghinionul a vizitat mulți oameni implicați în aceste proiecte.

  • Christopher Reeve, care a jucat de patru ori super-eroul, a fost paralizat de la gât într-un accident de călărie din 1995. A murit după un stop cardiac nouă ani mai târziu.
  • Dana Reeve, soția sa nefumătoare, a murit de cancer pulmonar doi ani mai târziu.
  • Actorul care a jucat rolul lui Superman în copilărie în filmul din 1978, Lee Quigley, a murit la vârsta de 14 ani din cauza abuzului de droguri.
  • Blestemul îl urmărește și pe George Reeves, care a jucat rolul Omului de oțel în 1951 în „Superman and the Mole Men” și în serialul de televiziune „The Adventures of Superman”, a murit în 1959. S-a împușcat din greșeală.
Margot Kidder, care a jucat rolul Lois Lane, iubita lui Superman, spunea că totul este o minciună născocită de jurnaliști

Actrița care a jucat pe Lois Laine nu credea în blestem

Lista este lungă cu actorii care au jucat în filmele Superman și au fost urmăriți de acest presupus blestem.

Margot Kidder, care a jucat rolul Lois Lane, iubita lui Superman, spunea că totul este o minciună născocită de jurnaliști. Ea a jucat alături de Christopher Reeve, dar avea o tulburare psihică.

În aprilie 1996, ea a dispărut câteva zile și a fost găsită de polițiști departe de casă, într-un episod paranoic, delirant.

Actrița Margot Kidder a respins noțiunea de blestem. „Asta-i tot un gunoi creat de ziare. Ce-i cu blestemul lui Superman? Când mașina mea s-a prăbușit în luna august, dacă nu aș fi lovit

stâlp de telegraf după ce mi-am rostogolit de trei ori, aș fi cîzut în râpă și aș fi fost praf. De ce oamenii nu se concentrează pe asta?”, argumenta actrița într-un interviu din 2002. Însă, Margot Kidder a murit pe 13 mai 2018 în Livingston, Montana, după o supradoză de droguri și alcool. Moartea ei a fost considerată o sinucidere.

Până și pe marele actor Marlon Brando l-ar fi  ajuns blestemul. El a jucat rolul lui Jor-El în filmul din 1978. Fiul său l-a împușcat pe iubitul surorii sale, iar aceasta s-a sinucis. Fiul a ajuns la pușcărie pentru această faptă, fără ca marele actor să îl poată ajuta. Chiar și moartea lui Marlon Brando este pusă în cârca unui blestem. A murit în iulie 2004, cu trei luni înainte de moartea lui Christopher Reeve. Imagini cu el vor fi ulterior folosite postum în Superman Returns din 2006. Sursa: cnbc.com