Actorul Paul Newman, inventatorul unui aliment pe care-l consumăm și azi. Să vedeți cum i-a venit ideea!

Actorul Paul Newman, inventatorul unui aliment pe care-l consumăm și azi. Să vedeți cum i-a venit ideea!
A fost unul dintre cei mai frumoși actori de la Hollywood, cu niște roluri memorabile. Iubirea lui de 50 de ani pentru o singură femeie, actrița Joanne Woodward, i-au atras un alt val de simpatie.

Paul Newman o numea pe Joanne Woodward „un înger al lui Botticelli” și mereu a arătat, fără rețineri, dragostea pe care i-o purta. Părea că viața lor era o continuare a eroilor din filmul în care jucaseră amândoi – „Lunga vară fierbinte”.

Paul fusese căsătorit tot cu o actriță, imediat după terminarea facultății. În cei 8 ani cât au stat împreună li s-au născut trei copii. Destinul, însă, a făcut ca actorul să o întâlnească pe Joanne și să se îndrăgostească nebunește. A divorțat și și-a făcut o nouă familie. Tot cu trei copii.

Paul Newman şi Joanne Woodward au trăit fericiți 50 de ani

Record: cel mai în vârstă pilot într-o cursă de mașini

Paul Newman a avut și alte pasiuni pe lângă actorie. Printre acestea se  numără cursele de masini. De tânăr a participat la raliuri și a primit mai multe premii în calitate de pilot. Mai mult, pasiunea pentru curse l-a făcut, în anul 1983, co-fondatorul Newman/ Haas/ Lanigan Racing. A urmat apoi, în  1995, pe vremea când avea deja 70 de ani, să obțină recordul pentru cel mai în vârstă pilot care a luat parte la o cursă de mașini.

Newman și pasiunea lui secretă, transformată în afacere

Newman a avut și o mare pasiune secretă: a fost un veritabil specialist în sosuri.  Povestea a relatat-o chiar el la un moment dat al vieții.

„Povestea asta a început ca o glumă, care până la urmă a scăpat de sub control. Nu am avut ce să le pun în farfurie unor prieteni care veniseră în vizită. În disperare de cauză, le-am preparat rapid un sos ,„vinaigrette”. Spre marea mea mirare, invitaților le-a plăcut foarte mult.”

După succesul de care s-a bucurat sosul lui, actorul a hotărât să lanseze „Newman’s own”,  o mică firmă de sosuri, care a devenit în scurt timp o afacere deosebit de profitabilă astfel încât, chiar și acum, la 12 ani de la moartea actorului, produsele lui se vând cu mare succes. Cea mai mare parte din suma rezultată din vânzare mergea către acțiuni caritabile.

Și-a așteptat moartea cu curaj

Marele actor Paul Newman a pierdut lupta cu viața la vârsta de 83 de ani. A făcut un cancer pulmonar care a fost mai puternic decât dorința lui de a trăi.

După ce medicii i-au dat teribila veste că mai are doar câteva săptămâni de trăit, Newman a hotărât să meargă acasă. Nu vroia să moară în spital, ci în patul lui, înconjurat de cei dragi. El renunțase la marea lui pasiune, actoria, doar cu un an înainte să moară.

Actorul cu ochii de de un albastru-azur a apărut pentru ultima dată într-un film în anul 2002, alături de Tom Hanks, în „Drumul spre pierzanie.

A fost plâns de foarte mulți actori de la Hollywood și regretat de cinefilii din lumea întreagă. Cine ar putea uita filmele lui „Acolo sus cineva mă iubește”, „Lunga vară fierbinte” sau „Cacialmaua”?