Adevărații maeștri ai Timișoarei și discipolii lor, expuși în cea mai frumoasă clădire din oraș

Adevărații maeștri ai Timișoarei și discipolii lor, expuși în cea mai frumoasă clădire din oraș
Timișorenii sunt invitați să viziteze una din cele mai frumoase expoziții de artă contemporană, unde sunt puși împreună artiști cu adevărat importanți. Gândită pe două paliere, Master Contemporany și Timișoara Contemporany inaugurează cel mai nou spațiu cultural amenajat de Primăria Timișoara în locul fostei Cancelarii de război, pe Vasile Alecsandri nr. 1, chiar în centrul orașului.

Găzduită pe două etaje, expoziția curatoriată de Andrei Jecza, aduce împreună opere ale marilor maeștri locali: Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Peter Jecza, Paul Neagu, Ciprian Radovan sau Doru Tulcan. Ei explun la primul nivel al noului spațiu cultural, loc ales simbolic, având în vedere că „deasupra” vin discipolii lor.

Timișoara Contemporany grupează artiștii momentului, nume de rezonanță în plastica contemporană mondială: Petrică Ștefan, Bogdan Nueleanu, Mircea Popescu, Liliana Melcioiu Popa, Dacian Andoni, Laurian Popa, Miki Velciov.

„Majoritatea au devenit profesori la rândul lor, astfel că așteptăm să atingem etajul al treilea al spațiului, unde să îi expunem discipolii acestora. Timișoara Contemporany reunește practic 11 artiști care s-au format în Timișoara sau care trăiesc aici, și care continuă istoria unui oraș al experimentului și al culturii”, a declarat pentru Rețete și vedete Andrei Jecza, curatorul evenimentului.


Exclusiv. Unde credeți că și-au conectat Andra și Pepe copiii?

Cum a ajuns Osama Bin Laden pictat într-o biserică ortodoxă. Imagini copleșitoare


Expoziția poate fi vizitată zilnic, până în data de 1 octombrie, accesul fiind liber.

Cea mai frumoasă clădire din Timișoara

Dincolo de expoziție, timișorenii sunt invitați astfel să descopere una din cele mai frumoase clădiri din centrul orașului, recent reabilitată, care se dorește a funcționa ca un centru cultural municipal.

Clădirea, care a fost construită în 1727, are acum 5 niveluri (demisol, parter, etaj 1 și 2 și mansardă) o zonă cu spații de birouri, un lift exterior și o curte interioară generoasă. De asemenea, noul centru cultural e dotat cu o cinematecă proprie, scenă pentru spectacole în aer liber și va găzdui evenimente culturale și artistice, expoziții, spectacole de teatru sau conferințe.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp