Adevărul despre a treia doză a serului Pfizer. Fauci vorbește despre o greşeală

Adevărul despre a treia doză a serului Pfizer. Fauci vorbește despre o greşeală
Americanii au început discuțiile legate de momentul oportun pentru a treia doză de vaccin. Deja s-au lansat priumele recomandări oficiale.

Adevărul despre a treia doză a serului Pfizer a devenit public. Abia acum se știe când este indicată aceasta. Amintim că, între timp, Agenția Europeană a medicamentului cercetează legătura dintre anumite simptome și ser. Se aduc în discuție alte trei efecte secundare.

Eeste vorba, pe de o parte, de eritemul multiform, care este o formă de alergie a pielii, care ar apărea în urma vaccinării. Alte două efecte advers ar putea fi glomerulonefrita sau inflamaţia rinichilor şi sindromul nefrotic, o afecţiune a rinichilor caracterizată de pierderi de proteină prin urină.

Adevărul despre a treia doză a serului Pfizer

Acum a fost făcut un anunţ important pentru toate persoanele vaccinate cu cele două doze de ser împotriva Covid-19. Medicul Anthony Fauci atrage atenția asupra unei mari greşeli pe care o pot face oamenii. Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a oferit câteva detalii. El susține că a treia doză nu trebuie făcută mai devreme de 8 luni.

Expertul american lasă de înţeles că administrarea unei a treia doze mai devreme de 8 luni ar putea avea efecte nedorite. Sistemul imunitar are nevoie de timp.

Oficialii din sănătate şi experţii medicali din Statele Unite au spus clar că majoritatea americanilor eligibili pentru a fi vaccinaţi împotriva noului coronavirus ar trebui să primească o doză suplimentară abia la 8 luni după cea de-a doua. Ideea lui Fauci este că a treia doză ar funcţiona mai bine când persoanele încep să-şi piardă din anticorpii de după primele două doze. Deja guvernul american a venit cu o recomandare privind perioada de 8 luni, de la ultima doză, pentru aplicarea celei de-a treia.

O doză suplimentară administrată într-un timp scurt după cea de-a doua „creşte riscul să nu funcţioneze atât de bine”, confirmă şi Deepta Bhattacharya, profesor de imunobiologie la Universitatea Arizona.