Adio chimicale! Cu aceste alimente scăpați de cele mai groaznice dureri

Adio chimicale! Cu aceste alimente scăpați de cele mai groaznice dureri
Prima intenție atunci când o durere nu ne dă pace este să ne repezim la primul calmant. Există însă și alimente care ne pot ajuta.

Natura le este de un real ajutor tuturor celor care au probleme cu durerile. Iată câteva alimente cu adevărat miraculoase.

Adio chimicale! Cu aceste alimente scăpați de cele mai groaznice dureri

Nurofen? Ibuprofen? Antivralgic? Ce spuneți dacă ați renunța la toate acestea atunci când durerile se instalează, în favoarea unor alimente care vă pot ajuta la fel de mult? Unul dintre plantele cu efecte calmante și antiinflamatorii este ghimbirul, folosit din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea multor afecțiuni.

Ghimbirul este un bun prieten al femeilor însărcinate, întrucât ceaiul ameliorează grețurile matinale. De asemenea, ghimbirul este excepțional împotriva răcelilor și a gripei, fiind un bun antiviral.

Afinele, cei mai buni antioxidanți

În ceea ce privește afinele, acestea conțin cantități mari de vitaminele A, B6, C, E, K, dar și calciu, magneziu, potasiu, dar și sodiu, proteine și fibre. Pe de altă parte, afinele sunt considerați cei mai buni antioxidanți. Acesta e motivul pentru care aceste fructe nu trebuie să vă lipsească din casă, pentru că luptă cu răcelile, virozele, dar și alte boli care sunt de natură virală sau bacteriană.

Cireșe negre în loc de aspirină

Oamenii de știință de la American Chemical Society susțin că cireșele amare sunt înlocuitorii de succes ai aspirinei. Acestea relaxează musculatura și calmează durerile. Un foarte bun vasodilatator este menta, de aceea se recomandă în cazul migrenelor sau a durerilor de cap.

Dacă vă confruntați cu aceste simptome, masați fruntea și tâmplele cu o picătură cu ulei volatil de mentă. În cazul în care aveți pielea sensibilă, diluați uleiul de mentă cu uleiul de măsline. În cazul ceaiului de mentă, acesta este indicat în cazul tusei și a nasului înfundat.

Ardeiul iute ameliorează inflamațiile

Grație capsaicinei conținute, ardeiul iute este unul dintre cele mai bune remedii în inflamații. Acesta este motivul pentru care ardeiul iute reușește să ameliorează dureri de mai multe tipuri, de la neplăcutele migrene la dureri ce țin de sistemul osos sau cel muscular.

Sursă foto: clubul bebelusilor, apetibox