O rețetă de Piersici glazurate cu sos și mentă poate fi desertul ideal al momentului. Aceste fructe sunt bogate în potasiu, minerale, sărace în grăsimi saturate și colesterol, iar consumul regulat stimulează imunitatea și îmbunătățesc vederea. E vară și e ideal să profităm și să consumăm piersici în cât mai multe feluri.
Ingrediente
2 ouă medii
500 g zahăr tos
125 g unt moale
275 g făină
5 g praf de copt
1 baton de vanilie
30 ml lapte
sare
200 g sirop de vișine
1 borcan gem sau marmeladă de piersici
100 g migdale întregi
1 ciocolată albă
100 g fistic
1 legătură mentă proaspătă
Mod de preparare
Ouăle se mixează cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase, apoi se încorporează untul moale. Se adaugă vanilia, laptele și, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Compoziția se amestecă cu paleta, ușor. Se modelează biluțe egale, cam de 13 g, cu mâinile unse cu puțin unt, care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 3-4 cm.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru 15-18 minute. Se lasă la răcit 10-15 minute, după care se scobesc de interior cu lingurița, apoi se umplu cu gem și o migdală și se lipesc câte două.
Se scufundă apoi în siropul preparat din vișinile fierte pe foc, dar răcit, apoi se trec prin zahar tos. Pe platoul de prezentare se răzuie mare, ciocolata albă, se așază câte 2 piersici cu câte o frunză, de mentă, alături de sos de piersică, mentă și alune presărate.
Sursa: Chefi la cuțite / Dumitra Petruța
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook