Simona Ionescu / Redactor Șef

Piersici glazurate cu sos și mentă

Piersici glazurate cu sos și mentă
Piersicile sunt fructele aromate ale verii, bogate în nutrienți, vitamine și antioxidanți. Pot fi consumate în stare pură, crude, dar și sub formă de dulceață, compot sau alte rețete culinare.  

O rețetă de Piersici glazurate cu sos și mentă poate fi desertul ideal al momentului. Aceste fructe sunt bogate în potasiu, minerale, sărace în grăsimi saturate și colesterol, iar consumul regulat stimulează imunitatea și îmbunătățesc vederea. E vară și e ideal să profităm și să consumăm piersici în cât mai multe feluri.

Ingrediente

2 ouă medii

500 g zahăr tos

125 g unt moale

275 g făină

5 g praf de copt

1 baton de vanilie

30 ml lapte

sare

200 g sirop de vișine

1 borcan gem sau marmeladă de piersici

100 g migdale întregi

1 ciocolată albă

100 g fistic

1 legătură mentă proaspătă

Mod de preparare

Ouăle se mixează cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase, apoi se încorporează untul moale. Se adaugă vanilia, laptele și, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Compoziția se amestecă cu paleta, ușor. Se modelează biluțe egale, cam de 13 g, cu mâinile unse cu puțin unt, care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 3-4 cm.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru 15-18 minute. Se lasă la răcit 10-15 minute, după care se scobesc de interior cu lingurița, apoi se umplu cu gem și o migdală și se lipesc câte două.

Se scufundă apoi în siropul preparat din vișinile fierte pe foc, dar răcit, apoi se trec prin zahar tos. Pe platoul de prezentare se răzuie mare, ciocolata albă, se așază câte 2 piersici cu câte o frunză, de mentă, alături de sos de piersică, mentă și alune presărate.

Sursa: Chefi la cuțite / Dumitra Petruța

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre