Adio, friptură de porc sau de vită! Leonardo DiCaprio s-a apucat să „crească” carne. Nu-i de glumă!

Adio, friptură de porc sau de vită! Leonardo DiCaprio s-a apucat să „crească” carne. Nu-i de glumă!
Anul trecut primul restaurant ce comercializează carne crescută în laborator și-a deschis porțile în Tel Aviv, Israel. Localul poartă numele The Chicken (puiul), denumirea reprezentând o aluzie la eterna dilemă despre ce a apărut mai întâi, găina sau oul. Restaurantul se află lângă fabrica companiei SuperMeat, acolo unde este produsă carnea care nu provine de la animale, ci e „crescută”. 

Leonardo DiCaprio s-a apucat și el să „crească” carne. Actorul s-a alăturat oamenilor de știință și a investit milioane de dolari în altă companie care produce carne de cultură, un startup denumit Aleph Farms.

Procedura pentru a crește carne e aceeași. Celulele denumite semințe, sunt luate de la un animal și apoi sunt plantate într-un fermentator și hrănite. Semințele sunt păstrate calde și lipsite de oxigen, crescând rapid și transformându-se în carne la fel ca și cea găsită pe corpul unui animal. Masa cărnii se dublează la fiecare câteva ore, tot procesul având un randament ridicat.

De ce Leonardo DiCaprio s-a apucat să „crească” carne

Actorul american Leonardo DiCaprio și-a investit milioanele într-o companie israeliană care are deviza „Hrănim lumea, protejăm planeta”. El a finanțat cu proiectul pentru producerea cărnii de cultură. Binecunoscut activist pentru protejarea mediului înconjurător, sprijină proiectul companiei private Aleph Farms, de luna aceasta. „Sunt foarte încântat să mă alătur lor, în calitate de consilier și investitor, în timp ce se pregătesc să ofere consumatorilor carne de vită cultivată”, a spus DiCaprio.

Există tehnologie pentru a cultiva carne din celule animale, reducând amprenta de mediu în comparație cu producția industrială de carne. De exemplu, carnea cultivată elimină dezavantajele cărnii din mediu poluat sau de la animale tratate cu antibiotice. A fost dezvoltată o tehnologie de bază pentru Aleph Farms, care poate fi utilizată pentru producerea de carne, separat de corpul unui animal, pentru a obține un produs similar cu ceea ce cumpărăm de la măcelărie, arată Rador.

Deși țările din Acordul climatic de la Paris s-au unit pentru a combate încălzirea globală, nu s-a discutat despre producția de alimente, în ciuda impactului asupra planetei. Experții susțin că 14% din gazele cu efect de seră emise în atmosferă provin din industria furajelor. Aceeași industrie consumă și foarte mult din apa dulce din lume pentru animalele pe care le crește pentru sacrificare.