Adio, pandemie! Artiști uriași cântă pentru prima dată în România. Cel mai așteptat festival a anunțat primul line-up

Adio, pandemie! Artiști uriași cântă pentru prima dată în România. Cel mai așteptat festival a anunțat primul line-up
Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, Untold, a anunțat primii artiști care vor urca în acest an pe scena principală a festivalului. Unii dintre ei vin pentru prima oară în România sau la Untold.

David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Kygo, Major Lazer, Morten, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner LIVE și Tujamo fac parte din cea de-a șaptea poveste din tărâmul magic creat timp de 4 zile și 4 nopți în Cluj-Napoca. Lor li se alătură Above & Beyond și artista britanică Anne-Marie, o premieră pentru țara noastră.

Unul dintre cei mai apreciați și așteptați artiști este Kygo. DJ-ul și producătorul norvegian este cel care a pus bazele unui nou stil în muzica electronică, tropical house, la care a adăugat instrumentul său preferat, pianul. În 2019, Kygo a ajuns în toate topurile lumii cu o versiune cover pentru o piesă iconică, Higher Love al lui Whitney Houston.

Proiectul Major Lazer, prezență în premieră în România

O premieră pentru România, la festivalul Untold, este Major Lazer („soundsystem”), un proiect de muzică electronică format din Diplo, Jillionaire și Walshy Fire. Bazele acestei colaborări unice au fost puse de  DJ-ul şi producătorul american Diplo, iar ca stil, muzica trupei este o fuziune de genuri între reggae și dancehall, cu elemente din dance și electro house. Publicația americană Billboard a inclus proiectul Major Lazer în clasamentul celor mai buni 100 de artiști din spectrul dance.

Amintim doar că single-ul ,,Lean On” a ajuns la un număr de 1,6 miliarde de stream-uri pe Spotify,  iar pe platforma YouTube, clip-ul oficial al piesei a trecut de 3 miliarde 160 de milioane de vizualizări.

O altă premieră este și Morten, DJ-ul și producătorul danez, unul dintre cei mai activi artiști din muzica electronică. Publicația WeRaveYou l-a inclus în lista artiștilor care au generat o schimbare în spectrul muzicii electronice.

G-Eazy vine pentru a două oară în România, după ce, în urmă cu 3 ani a performat  pe scena festivalului Neversea. El își descrie stilul muzical ca fiind o combinație între cultura anilor 50 și sound-ul rap contemporan. Este de notorietate faptul că pentru a atinge succesul de care se bucură, G-Eazy și-a vândut tot și s-a apucat de muzică.

Cea mai bună artistă britanică va cânta și ea, pentru prima dată, în țara noastră

Consiferată una din cele mai bune voci britanice, solista Anne-Marie are în palmares patru nominalizări la Brit Awards, inclusiv la categoria Best British Female Solo Artist, iar din 2021 face parte din juriul The Voice Marea Britanie. În această vară vine pentru prima oară în România.

Anne-Marie a avut colaborări de succes cu Clean Bandit – ,,Rockabye”, piesă care a trecut de un 1,1 miliarde de ascultări pe Spotify, iar melodia ,,FRIENDS”, la care a lucrat cu producătorul american Marshmello, e un alt success, pe YouTube având peste 927 de milioane de vizualizări.

Cel mai bun DJ din lume revine la Untold

David Guetta nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este pentru al doilea an consecutiv, DJ -ul numărul 1 al lumii și va urca din nou în această vară pe scena principală a festivalului.

Above & Beyond se pregătesc pentru primul show la Untold. Jono Grant, Tony McGuiness și Paavo Siljamäki sunt cei trei britanici din spatele celui mai respectat proiect trance. Primul lor album, ,,Tri-State” din 2005 a fost catalogat drept ,,BRILLIANT” și a primit 5 stele din 5 din partea publicației DJ Mag.

O altă premieră pentru mainstage este superstarul techno Paul Kalkbrenner. DJ-ul și producătorul german a fost prezent în fiecare an la festivalul Untold la scena Galaxy, iar în acest an va face show-ul live pe scena principală a festivalului. Iconicul ,,Sky and Sand”, inegalabilul ,,Feed Your Head”, ,,No Goodbye”, ,,Parachute”, ,,Si soy fuego” și multe altele se vor auzi pentru prima oară pe stadionul Cluj-Arena.

Don Diablo, Oliver Heldens și Tujamo completează line-up-ul pentru scena principală a unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume.

Prețuri preferențiale la abonamente, câteva zile

Scena Galaxy, casa techno a festivalului Untold, are, la rândul ei, artiști în premieră: Ann Clue, Reinier Zonneveld (LIVE) și Richie Hawtin. Acestor nume grele din lumea techno li se alătură Jamie Jones B2B Loco Dice și faimosul Boris Brejcha, care și-a creat propriul gen muzical high-tech minimal. Alți artiști vor fi anunțati în curând.

În această perioadă au fost puse în vânzare abonamente la prețuri speciale pentru cele 4 zile și 4 nopți de magie de pe untold.com, până pe 11 februarie, dată după care prețurile vor crește. Cea de-a șaptea ediție a festivalului UNTOLD are loc în acest an între 4 și 7 august.

Sursa foto: Instagram, Untold

Recomandarile noastre