Indiferent cât și-a dorit, știința nu a putut să răspundă întrebărilor omenirii. De când datează Aleea oaselor de balenă?
Aleea oaselor de balenă, singurul exemplu al culturii eschimoșilor
La 132 kilometri de Alaska, în districtul Ciukotka, Rusia, o priveliște macabră îngrozește orice călător. E vorba de sute de oase uriașe de balenă, mandibule, coaste, vertebre zac împrăștiate formând o adevărată alee. Ce-i drept, mai mult decât sinistră.
Potrivit specialiștilor, oasele de balenă sunt vechi de peste 600 de ani, au cinci metri înălțime și peste 300 kg fiecare. Acestea sunt înfipte în pământ și proptite cu bolovani.
Locul a fost descoperit în anul 1976
Dar cine să fi făcut acest lucru transformând totul într-un imens altar, rămâne încă o enigmă neelucidată. Aleea oaselor de balenă este, potrivit oamenilor de știință, singurul exemplu al culturii eschimoșilor, despre care a fost pierdută aproape orice informație. Locul a fost descoperit în anul 1976 de o echipă de cercetători de la Institutul de Etnografie al Academiei de Ştiinţe a URSS.
Plaja roșie din China, spectacol de culoare
Pentru orice iubitor de mare și soare, Panjin sau Plaja Roșie din China este un loc cu totul ieșit din comun. Motivul? Plaja este acoperită cu o specie de alge marine numite sueda. Acestea sunt o specie de ierburi care trăiesc într-un sol puternic alcalin, iar toamna se transformă într-o nunaţă vibrantă de roşu.
Delta unde trăiesc peste 260 de specii de păsări și aproape 400 de animale sălbatice este declarație rezervație naturală. Dar doar o mică parte a acesteia poate fi vizitată. De altfel, pentru turiști sunt construite poduri speciale de unde se poate admira feericul covor roșu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook