Așa se curăță dozatorul de apă! Nu îi credeți pe cei care vă spun că nu e necesar

Așa se curăță dozatorul de apă! Nu îi credeți pe cei care vă spun că nu e necesar
Din ce în ce mai multe persoane apelează la ajutorul dozatoarelor de apă, pentru a-și păstra sănătatea. Sfaturi care vă vor fi de ajutor.

Există o multitudine de dozatoare de apă moderne, care satisfac chiar și cele mai grele cerințe. Însă e bine să știți cum să alegeți dozatorul care vi se potrivește, dar și cum să-l curățați. Deși există perosoane care susțin că igienizarea nu este necesară, specialiștii spun că acest zvon este fals și periculos. Curățarea aparatului trebuie făcută periodic și nu e un proces sofisticat.

Alegeți dozatorul de apă care vi se potrivește cel mai bine. Iată ce trebuie să știți

Nimeni nu mai are încredere în apa de la robinet care e din ce în ce mai plină de clor, nitrați, nisip și metale grele, de aceea un dozator de apă devine vital pentru sănătate. Dar nu putem achiziționa orice fel de aparat. Specialiștii spun că cele mai bune dozatoare sunt cele cu sisteme de filtrare, pentru că au rolul de a elimina anumite particule nocive din apă.

De aceea, recomandate sunt aparatele de ultimă generație, întrucât au acele sisteme care rețin și impuritățile foarte mici, dar mențin mineralele necesare organismului.

Filtrele trebuie schimbate în mod regulat

Ca să aveți mereu o apă curată, e foarte important ca filtrele să fie schimbate în mod regulat, pentru că se pot înfunda și nu mai au aceeași eficiență.

De asemenea, înainte de a achiziționa un dozator de apă trebuie să știți și câtă apă consumă familia voastră, ca să ști ce model achiziționați. Fiți atenți și la dimensiunea aparatului, pentru a nu vă trezi că nu aveți unde să-l depozitați.

Cum se curăță dozatoarele

Dozatoarele trebuie și ele curățate, iar cea mai bună soluție est cea obținută din apă și oțet. În acest sens, amesecați într-un recipient 3 litri de apă și un litru de oțet. Înainte de a începe curățarea propriu zisă, deconectați aparatul și îndepărtați sticla. Folosind un burete curat, ștergeți părțile interioare ale dozatorului, iar restul turnați în rezervor.

Lăsați cinci minute, scurgeți soluția prin robinetul de apă rece și clătiți dozatorul prin umplerea rezervorului cu apă curată de câteva ori. După ce totul este igienizat, apa poate fi consumată în siguranță.

Sursă foto: aquatime