Alexandru Rafila ne spune ce se întâmplă cu noul an școlar. Se revine sau nu la măști

Alexandru Rafila ne spune ce se întâmplă cu noul an școlar. Se revine sau nu la măști
În timp ce elevii se bucură de vacanță, specialiștii se gândesc la noul an școlar. Alexandru Rafila speră ca totul să se desfășoare în condiții normale.

Condiții speciale sau restricții pentru noul an școlar? Alexandru Rafila speră ca totul să de desfășoare în condiții normale.

Alexandru Rafila ne spune ce se întâmplă cu noul an școlar. Ce e de făcut pentru ca elevii să fie în siguranță

Deși cazurile de coronavirus sunt din ce în ce mai multe în ultima săptămână, ministrul sănătății, Alexandru Rafila speră ca noul an școlar să înceapă în condiții normale pentru elevi. El speră ca în maxim două luni cazurile să se reducă și astfel școala să înceapă fără restricții sau condiții speciale.

„Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță”

”Nu vreau eu să fac speculații, asta am spus! Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de a spitaliza și de a trata pacienții infectați COVID.

Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță, mai ales că, în momentul de față, atât cadrele didactice, conducerea școlilor, inspectoratele școlare, Ministerul Educației, sunt într-o zonă de obișnuință, dar știu deja ce trebuie făcut astfel încât să limiteze închiderea școlilor și cu atât mai puțin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an școlar,” a declarat Rafila.

„Este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie”

Cât privește folosirea măștii, Rafila susține că a recomandat acest lucru, iar lumea ar fi bine să înțeleagă că e necesară. În plus, acesta afirmă că spațiile închise trebuie aerisite cât mai des posibil. “Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii.

Noi am recomandat-o, este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie, să conștientizeze faptul că aerisirea spațiilor închise unde există multe persoane este o soluție extrem de facilă, suntem în cursul verii dar în septembrie probabil că va fi o vreme asemănătoare cu cea de acum.

Așa că nu există nicio problemă, din punctul meu de vedere, să ne gândim la o reîntoarcere în condiții de siguranță a copiilor la școală”, au fost cuvintele ministrului Sănătății.

Cazurile de coronavirus s-au dublat

Potrivit lui Rafila, în ultima săptămână, numărul de cazuri de coronavirus s-a dublat, iar 20% dintre acestea sunt reinfectări. ”În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri, de la aproape 4.000, la 7.700 săptămâna trecută, acum 14.943. Este un trend așteptat potrivit și previziunilor Institutului Național de Sănătate Publică. Opinia noastră este că această creștere va mai dura circa 4-5 săptămâni și o să vedem când începe să se reducă”, a mai spus Alexandru Rafila.

Sursă foto: digi24

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre